Boli si daunatori

#rosii #veverite #gradina #daunatori

4 moduri de a tine veveritele departe de rosiile din gradina

Micile rozatoare, dupa care sunt innebuniti copiii ca urmare a desenelor Chip si Dale, pot reprezenta o adevarata bataie de cap pentru gradinari. Veveritele adora culturile de rosii si in fiecare vara "ataca" gradinile cu cele mai frumoase tomate. Astfel, gradinarii gasesc rosii mancate sau aruncate prin gradina. Iata cateva trucuri cu ajutorul carora poti tine la distanta micile rozatoare de rosiile din gradina ta.


1. Apeleaza la ajutorul unui animal de companie

Pentru a speria veveritele, poti apela la un "prieten" din curte. Asadar, o pisica care se va plimba prin gradina va reusi sa sperie veveritele care dau tarcoale rosiilor coapte.

De asemenea, iti poti invata cainii sa latre atunci cand apare o veverita in zona. In acest mod, veverita se va speria si va pleca, iar rosiile vor fi in afara oricarui pericol.


2. Confectioneaza o sperietoare

Un alt mijloc de a tine veveritele departe de rosiile din gradina este prin pozitionarea unei sperietori in zona cu legume. Asadar, poti confectiona o sperietoare de veverite, in forma de lup, sau poti cumpara o jucarie de dimensiuni mari care sa intruchipeze un animal fioros. In acest fel, veveritele se vor speria si vor sta departe de cultura de rosii.


3. Prepara un cocktail de indepartare a veveritelor

Specialistii in gradinarit spun ca cea mai buna solutie pentru a tine la distanta animalele care dau tarcoale gradinii este sa prepari un cocktail din ardei iute pe care sa-l pulverizezi in jurul recoltei. Aceasta solutie va impiedica veveritele sa se apropie de rosiile din gradina. Insa este important sa pulverizezi cu grija solutia, intrucat capsaicina - componenta a ardeiului iute - poate produce iritatii severe oamenilor.


4. Imprejmuieste zona cu rosii

Una dintre cele mai eficiente mijloace prin care te vei asigura ca veveritele nu vor reusi sa manance rosiile din gradina este sa imprejmuiesti zona cu un gard. Astfel, le blochezi accesul micilor rozatoare si iti pastrezi cultura de rosii intacta.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului