Boli si daunatori

#amenajare gradina #daunatori gradina #Sperietoare de ciori

Cum sa faci o sperietoare de ciori

Fermierii au avut mereu de suferit din pricina ciorilor si a altor pasari care le ataca culturile. Pentru a se "lupta" cu ele, fermierii si-au pus imaginatia la munca si au gasit solutia perfecta care sa tina inamicii la distanta: sperietoarea de ciori. Pentru realizarea acesteia ai nevoie de cateva ustensile si multa indemanare. Iata cum poti face o sperietoare de ciori care sa tina la distanta pasarile de plantatia ta!


1. Ustensile necesare pentru realizarea sperietorii

  • doua bucati de lemn, una lunga de doi metri, alta de un metru;
  • material pentru a forma corpul (paie, frunze);
  • o fata de perna;
  • haine vechi pentru a imbraca sperietoarea (pantaloni, geci, palarie, manusi);
  • ciocan si cuie.


2. Realizarea corpului sperietorii

Dupa ce ai facut rost de toate materialele necesare, te poti apuca sa realizezi sperietoarea. Asadar, pune bucata mai mica de lemn pe orizontala, peste bucata de doi metri, la o distanta de aproximativ 30 de centimetri de partea de sus.

Acesta va fi corpul sperietorii. Infige-l in pamant si foloseste ciocanul pentru a-l stabiliza. Este important ca sperietoarea sa fie cat mai bine fixata, astfel incat sa nu cada din cauza vantului.


3. Realizarea capului sperietorii

Pentru realizarea capului sperietorii ai nevoie de o perna. Asaz-o in varful bucatii de lemn si coloreaz-o in asa fel incat sa semene cu un chip. Poti folosi nasturi pentru ochi, cartofi in loc de gura sau morcovi pentru nas.

Daca ai talent la desen, ii poti realiza fata cu ajutorul cariocilor. Pentru ca "look-ul" sperietorii sa fie perfect, ii poti pune si o palarie pe cap. Nu uita sa prinzi palaria de perna cu un ac de siguranta pentru a te asigura ca nu zboara din cauza vantului.


4. Echiparea sperietorii

Ultimul pas pentru realizarea sperietorii este echiparea acesteia. Poate cea mai dificila parte este sa "imbraci" cele doua bucati de lemn, astfel incat sa semene cu un corp uman.

Pentru a-i da mai multa credibilitate, este important sa umpli obiectele vestimentare cu paie si cu frunze. Prinde camasa de pantaloni cu ajutorul unei curele sau al unei sfori si sperietoarea este gata pentru a tine pasarile la distanta.

Sursa foto: thequeso.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului