Bauturi

#granita #espressso #cafea #suc

Granita cu espresso

Racoritoare si usor de realizat, granita este o bautura foarte populara in Italia. Aceasta bautura este un amestec de gheata, apa, zahar si diverse arome.

 

Ingrediente pentru granita cu espresso

 

  • 3 cesti de cafea
  • 100 grame zahar
  • 150 grame smantana
  • 2 lingurite scortisoara .

 

Cum se prepara granita cu espresso

 

Pune cafeaua  fierbinte intr-un bol. Adauga zaharul si amesteca bine, pana se dizolva. Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei. Cand se raceste, transfera amestecul intr-o tava inalta pe care o lasi la frigider timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute, amesteca granita cu ajutorul unei furculite. Repeta acest procedeu la fiecare 30 de minute, timp de 3 ore, pana cand granita este complet inghetata.

Pentru granita, este indicat sa alegi tavi mai inalte care sa permita amestecului sa inghete bine. Inainte de a pregati granita, tine la frigider tava si furculita. De asemenea, este bine sa tii la frigider si paharele in care vei servi granita.

 

Cum se serveste granita cu espresso

 

Granita se serveste in pahare pe care le-ai tinut in prealabil la frigider. Se orneaza cu frisca, zahar brun si scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului