Amenajarea gradinii

#copaci gradina #plantare copaci #gradina

Vrei sa plantezi noi copaci in gradina, in aceasta primavara? Iata la ce distanta trebuie sa-i plantezi fata de proprietatile vecinilor

Noul Cod Civil precizeaza care este distanta la care pot fi plantati copacii atat in curte, intre ei, cat si fata de proprietatile vecinilor. Daca vrei sa faci schimbari in curtea ta iti vor fi de folos informatiile de mai jos.

 

Conform articolului 613 din noul Cod Civil, distanta minima pentru arborii plantati pe propria proprietate trebuie sa fie de minim 2 metri de linia de hotar. Exista insa si cateva exceptii: copacii care nu depasesc inaltimea de doi metri, gardurile vii si plantatiile.

"In lipsa unor dispozitii cuprinse in lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie saditi la o distanta de cel putin 2 metri de linia de hotar, cu exceptia acelora mai mici de 2 metri, a plantatiilor si a gardurilor vii.", se arata in alineatul 1.

In cazul in care nu se respecta aceasta distanta, proprietarul vecin are dreptul sa ceara scoaterea ori taierea la inaltimea cuvenita a arborilor, gardurilor fii sau plantatiilor, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea au fost plantate.

"Proprietarul fondului peste care se intind radacinile sau ramurile arborilor apartinand proprietarului vecin are dreptul de a le taia, precum si dreptul de a pastra fructele cazute in mod natural pe fondul sau.", se precizeaza la alineatul 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare