Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #gradina #curte

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de socializare

Curtea sau gradina ta pot deveni spatii interesante destinate socializarii sau relaxarii, asemanatoare living-urilor. Cu un mobilier adecvat si cateva decoratiuni curtea ta va arata asemenea unei sufragerii in aer liber, un spatiu in care iti vei putea primi prietenii si musafirii. Iata cateva sfaturi pentru a amenaja spatiul din afara casei tale:


1 Creeaza un spatiu intim


Ideea amenajarii unui spatiu exterior in gradina sau curte este aceea de a petrece mai mult timp in aer iber. Desigur, este bine sa te gandesti si la aspectul legat de socializare.

Aseaza mobilierul in cerc, in jurul mesei, pentru a incuraja socializarea cu prietenii si familia. Daca asezi cateva scaune de-a lungul unui perete poate ca vei obtine o priveliste mai interesanta insa nefiind fata in fata, prietenii tai vor socializa mai greu.

In plus, masa va putea fi folosita si pentru a juca carti sau alte jocuri sau pentru a lua diverse gustari. Un loc special pentu a aprinde focul pe timp de seara va crea o atmosfera mai intima si familiala.


2 Alege mobilier adecvat

Amenajarea unui spatiu in afara casei inseamna piese de mobilier tinute in aer liber care au nevoie de protectie suplimentara.

Este recomandat sa investesti in produse destinate special amenajarii gradinii, din fier forjat, pvc, plastic sau lemn tratat pentru a nu fi nevoit sa le protejezi sau sa le adapostesti in casa de fiecare data cand ploua afara. Exista numeroase modele de astfel de piese de mobilier pe piata.

Nu-ti face griji in privinta confortului. Majoritatea scaunelor si fotoliilor din gradina sunt dotate cu perne si bureti speciali care se pot scoate si spala, la nevoie.

Citeste mai multe despre:

 

3 Protejeaza spatiul de ploaie


Vremea racoroasa si ploaia sunt adesea factori ce strica distractia de aceea este bine sa ii ai in vedere atunci cand amenajezi spatiul din curte sau gradina.

Un cort sau un foisor te poate scapa de problema ploii. Atentie insa la structurile din lemn care au nevoie de ingrijiri speciale pentru ca pot aparea pete sau chiar mucegai sub actiunea factorilor de mediu, daca nu sunt tratate cu solutii speciale.

In ceea ce priveste frigul, o groapa speciala inconjurata de pietre pentru foc sau un gratar va incalzi atmosfera in noptile racoroase.


4 Delimiteaza spatiile


Delimitarea spatiilor este o alta metoda care “te invita” la socializare. De exemplu, creeaza o pardoseala din piatra naturala in zona in care ai de gand sa amplasezi scaunele si masa pentru a o delimita de iarba din curte.

Un zid din caramida sau piatra naturala este o alta metoda prin care poti delimita spatiul destinat socializarii de casa sau spatiul in care este amplasat gratarul.

Foisoarele sunt alte metode prin care poti delimita spatiul destinat socializarii de restul obiectelor din curte sau gradina.


5 Nu ignora regulile de amenajare


Chiar daca amenajezi un spatiu in exterior este bine sa respecti aceleasi reguli ca in interiorul casei. De exemplu, atunci cand decorezi un living ai grija sa nu amplasezi intreg mobilierul de-a lungul peretelui.

Gandeste-te la spatiul din curtea ta ca la un living exterior si incearca sa-l decorezi astfel incat invitatii tai sa poata sa socializeze unii cu altii, punand accend pe detalii, diversele decoratiuni, chiar si culori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului