Amenajarea gradinii

#gradina #ingrijire gradina #activitati gradinarit #activitati gradina primavara

Regulile de baza ale gradinaritului de primavara

Ti-a venit cheful sa iesi dintre peretii casei in care ai hibernat pana acum si sa te apuci serios de munca in gradina ta? Daca da, iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a inregistra rezultatele asteptate.

Verifica uneltele si accesoriile din gradina

Primul pas consta intr-o atenta verificare a uneltelor care ti-au ramas functionale din sezonul trecut. Inchipuie-ti ca esti un pilot de avion si bifeaza toate masurile preliminare "decolarii" in gradina de langa casa!

Masina de tuns iarba si alte unelte s-ar putea sa nu fi suportat socul lancezelii de peste iarna. Nu uita, de asemenea, sa treci in revista si stadiul in care se prezinta decoratiunile din gradina: statuetele, casutele pentru pasari, jardinierele ori vreun gardut au poate nevoie de o mana de mester pentru a le reda aspectul placut.

Curata gradina la sange

Acum te poti cufunda in cea mai obositoare si migaloasa activitate de dinaintea replantarii: curatenia generala a gradinii tale. De la inlaturarea buruienilor si a frunzelor pana la pregatirea solului pentru noile culturi, totul trebuie efectuat cu meticulozitate maxima. Este mult mai usor sa cureti plantele deja existente pentru a nu te vedea nevoit apoi sa sortezi intre flori sau legume si buruieni!

Daca asta toamna ai omis sa treci la inlaturarea plantelor perene va trebui, cu siguranta, sa o faci acum. Tot in cadrul curateniei generale poti trece si la curatarea plantelor cu radacini lemnoase. Levantica, de exemplu, necesita indepartarea ramurelelor usacate pentru ca florile ei apar doar pe ramuri noi. De asemenea, arbustii ornamentali precum hibiscus, liliac sau glicina necesita o curatare drastica a coroanei. Nu te teme, florile lor vor reveni pe alte ramuri.

Protejeaza-ti gazonul

In cazul in care ai portiuni de gazon in gradina sau in curtea ta, nu uita ca acesta trebuie ingrijit cu aceeasi meticulozite ca si restul gradinii. Peste iarna, solul se taseaza din cauza zapezii. Este timpul deci sa reiei lucrarile de sapat si afanat. Nu te sfii sa adaugi ingrasaminte pentru a avea un gazon de calitate. Unde sunt spatii goale, va trebui sa insamantezi din nou.

Sursa foto: firstteam.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului