Amenajarea gradinii

#casa #amenajare gradina #amenajare curte #sfaturi practice #delimitare spatiu gradina

Ponturi utile pe care trebuie sa le stii cand iti amenajezi curtea

Amenajarea gradinii intr-un mod modern si interesant nu este o activitate usoara, insa cu putina imaginatie si cateva elemente decorative, poti obtine un spatiu curat si placut la vedere. Iata cateva ponturi pentru realizarea unor amenajari inedite la tine in curte.


1. Delimitarea spatiilor

Un mijloc eficient de a obtine un decor interesant la tine in curte este prin delimitarea spatiilor. Astfel, poti alege sa imparti locurile din gradina pentru a crea o imagine de ansamblu cat mai clara. Asadar, foloseste nisip pentru un colt al curtii unde poti aseza un sezlog si cateva scaune, alaturi de care, poti amenaja un mic spatiu verde in care sa sadesti plantele tale preferate.

Pentru un trio perfect, este recomandat sa decorezi si un loc in care sa folosesti pietricele colorate. Astfel, cele trei spatii delimitate iti vor personaliza intr-un mod inedit curtea.


2. Amenajarea unei poteci

O poteca printre plante te poate ajuta sa obtii un cadru romantic in propria curte. Pentru amenajarea unei poteci cat mai surprinzatoare, poti alege sa folosesti pietricele mici in centrul carora sa pozitionezi cateva dale dreptunghiulare. Drumul frumos amenajat te va face sa te simti ca si cum te-ai plimba pe aleile splendide ale unui parc.


3. Alcatuieste un "puzzle" modern

Poti alege sa te joci cu materialele pentru gradina cu scopul de a obtine un spatiu extravagant. In acest sens, poti construi un "puzzle", menit sa atraga atentia. Pentru a obtine un decor de poveste, poti folosi gazon, pietris, nisip, dale, si cercuri din fier pentru delimitarea spatiilor.

Prin urmare, in centrul gradinii poti folosi nisip, astfel incat sa creezi un spatiu in care sa pui mobilierul pentru gradina. Dupa care, de jur-imprejurul acestui loc, poti opta pentru gazon. Pentru a delimita drumul spre casa si spre iesirea din curte, este recomandat sa folosesti dale dreptunghiulare. In restul spatiului, poti opta pentru pietris. In acest mod, iti vei crea un design inedit in curte, unde te vei putea relaxa in zilele senine.



Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului