Amenajarea gradinii

#loc de relaxare #do it yourself # proiecte diy #amenajare gradina #ghivece #diy #scaune

O curte originala. Proiecte "do it yourself" pentru gradinarii creativi

Produsele unicat de tip hand-made sau cele DIY (do it yourself - fa-ti singur) au devenit extrem de populare in ultimii ani. Tendinta globala a omului modern este de a consuma cat mai putine resurse si de a utiliza la maximum potentialul oricarui produs, astfel incat costurile sa fie reduse, dar rezultatele spectaculoase. Iata cateva idei de proiecte DIY pentru gradina ta.

Fa un ghiveci din orice

Sursa foto: thewhoot.com.au

Cu siguranta ai prin casa un scaun vechi pe care ti-e frica sa te mai asezi, dar care intr-un fel scapa in fiecare an curateniei generale. E timpul sa-l faci util din nou. Scoate suportul pentru sezut si pune in locul lui un ghiveci cu flori, odata ce vor creste, ele vor impodobi scaunul, creand o decoratiune unica.

Acelasi principiu este valabil pentru multe alte lucruri pe care le ai prin casa si nu le mai folosesti. Poti transforma intr-un ghiveci exterior o valiza veche, pantofii pe care nu-i mai porti, ceanice sau oale prea vechi pentru a le mai utiliza in bucatarie sau chiar bicicleta pe care nu ai mai scos-o de ani buni din casa.

Sursa foto: traceytilley.com

Loc de relaxare cu cauciucuri vechi

Sursa foto: mydesiredhome.com

Pentru a avea un spatiu de relaxare in gradina nu e nevoie sa cheltui o avere pe mobilierul exterior. Il poti face singur cu ajutorul unor cauciucuri vechi.

Curata bine cauciucurile si vopseste-le dupa preferinta. Umple un sac cu vatilina sau orice alt material textil ai prin casa si nu-l mai folosesti, si pune-l in mijlocul cauciucului. Deasupra pune o pernuta pentru sezut si gata.

Lumina romantica pentru seri relaxante in gradina

Sursa foto: designrulz.com

Corpurile de iluminat exteriore pot avea preturi destul de mari, iar in anumite parti ale gradinii nu exista cabluri electrice, ceea ce face iluminatul aproape imposibil. Exista totusi solutii si pentru asta.

Cumpara cateva borcane transparente, pune pana la jumatatea lui boabe de fasole sau orez si amplaseaza o lumanare in mijloc. Vei crea felinare unice care arata fermecator si sunt si utile. Le poti atarna de gard cu ajutorul unui lant sau al unei sfori, sau le poti amplasa pe o masa in gradina.

Sursa foto principala: nationtrendz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului