Amenajarea gradinii

#cum sa amenajezi gradina #gradina mica #amenajare gradina

Moduri de a transforma o gradina mica intr-o gradina spatioasa

Chiar si atunci cand ai un mic spatiu verde in fata casei tale, poti sa reusesti sa creezi vizual mai mult, prin mici trucuri. Astfel ca te vei putea bucura de noi aspecte si imagini care sa te relaxeze vizual si practic. Iata cateva moduri de a transforma o gradina mica intr-o gradina spatioasa:

1. Ghivece cu flori atarnate

Un truc pentru a aduce natura aproape de tine, poate sa fie adaugarea de ghivece cu flori atarnate de o parte si alta a usii de la intrare si oriunde este spatiu necesar lor. Florile aduc prospetime si culoare spatiului din gradina si maresc vizual ideea de natura, de plante, de diversitate.

2. Copaci mici sau arbusti, pomi in ghivece

Daca nu ai spatiu suficient pentru a avea situatia ideala, atunci poti alege sa cultivi mici pomi in ghiveci. Astfel ca ii vei putea muta dupa bunul plac si poti sa aduci culoare prin pomii fructiferi de tipul portocalului sau lamaiului. Este bine sa tii cont de modul in care cresc si de nevoile lor de temperatura si de anotimp.

3. O gradina mica magica, de zane

Un proiect pe care il poti face cu un copil, este acela al unei gradini in miniatura cu casuta pentru pasari, care va aduce in gradina ta si alte vietuitoare. Astfel ca poti sa mai pui langa si muschi, iarba sau flori.

4. Un spatiu de depozitare

Un mic spatiu de depozitare cu usi inchise si cu cateva rafturi poate sa fie o solutie pentru a stoca obiecte care acopera mult din spatiul tau in aer liber. Astfel ca ele vor sta ascunse privirii si te vei putea bucura de priveliste in mod liber.

5. Grilaj pentru gradinarit

Un astfel de grilaj imparte spatiul in cuburi egale in care se pot planta specii deferite. Este potrivit pentru gradini mici, aducand control asupra pamantului folosit.

6. Suport pentru plante cu picioare, suspendat

Un suport pentru plante care tine ghiveciul deasupra pamantului poate sa mareasca mult spatiul din punct de vedere vizual. Poti chiar sa il pozitionezi pe iarba si sa para ca ai o planta care pluteste.

7. Poti sa combini plantele, florile cu legumele

Nu numai ca vizual o sa ai o gradina foarte frumaosa daca o sa combini florile si legumele, dar o sa ai si un pamant foarte fertil si insecte care se vor bucura de aceste variatii. De exemplu albinele vor putea sa polenizeze usor.

8. Copaci care cresc pe zid

Poti sa folosesti zona de zid pentru a planta copaci care cresc in mod special in acel mod. Astfel ca totul va parea mult mai extins si tu vei ocupa spatiul disponibil cat de mult este posibil. Aspectul este frumos, iar obiectivul atins.

9. Paturi suprapuse

Daca nu ai loc de depozitare, dar ai nevoie de plante, atunci poti sa construiesti din lemn un fel de paturi suprapuse si deasupra sa plantezi flori, legume sau alte ierburi si in partea de jos sa pui obiecte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului