Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #toamna # gradina toamna #ingrijire mobilier gradina #activitati gradina toamna

Invata sa protejezi corect mobilierul de gradina si gratarul in sezonul rece!

Toamna este anotimpul in care trebuie sa incepi sa impachetezi si sa adapostesti ustensilele si obiectele de mobilier pentru gradina si terasa. Mobilierul de gradina, accesoriile acestuia, cat si gratarul si alte obiecte amplasate la exterior vor trebui depozitate in bune conditii in sezonul rece. Iata ce trebuie sa faci pentru a le proteja corect!

Mobilierul de gradina

Pentru a te asigura ca mobilierul de gradina va rezista cat mai mult timp va trebui sa il cureti foarte bine inainte de a-l depozita in magazie. Curata de praf, polen si panze de paianjen mobilerul din gradina ta si apoi, intr-o zi mai calduroasa, foloseste furtunul cu apa pentru o spalare completa.

Ai grija ca in magazie picioarele mobilierului de exterior sa nu stea direct pe sol. Poti folosi sipci de lemn pentru a le aseza sub picioarele acestuia. De asemenea, umbrela din gradina va trebui stransa si invelita intr-o folie de plastic pe timpul iernii.

Accesoriile de mobilier

Pernele si saltelele care ti-au oferit confort pe toata durata verii vor trebui curatate si adapostite si ele. Verifica mai intai etichetele interioare ale invelitorilor pentru a vedea daca pot fi spalate la masina. Daca nu, poti folosi un aspirator pentru a le curata cat mai bine. Asaza-le in lazi de plastic sau in saci vidati dupa ce te-ai convins ca s-au uscat perfect. Accesoriile mobilierului de gradina vor rezista foarte bine intr-un loc uscat si curat, precum beciul, podul casei sau garajul locuintei.

Protejarea locului de joaca

Locul de joaca preferat al copiilor trebuie si el pregatit pentru venirea sezonului rece. Goleste groapa cu nisip sau acoper-o cu o folie protectoare pentru a preveni invazia animalelor si insectelor in stratul de nisip. Toboganele si leaganele din plastic pot sta foarte bine afara, dar vor trebui curatate si spalate pentru a indeparta praful si lichenii de pe ele.

Pregatirea gratarului pentru iarna

Chiar daca planuiesti sa mai folosesti gratarul din curte in urmatoarea perioada, nu strica sa verifici starea acestuia si sa il pregatesti pentru sezonul rece. Curata si indeparteaza toate resturile de grasime si funingine de pe partile metalice ale gratarului. Nu folosi apa, deoarece poate duce la ruginirea accesoriilor.

In cazul gratarelor zidite, cu cuptor deschis, poti folosi un capac de lemn sau metalic care sa obtureze gura gratarului. Astfel vei fi sigur ca ploaia si zapada nu isi vor croi drum inauntru.

Sursa foto: homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului