Amenajarea gradinii

#lucrari gradina august #lucrari gradina #gradinarit august # greseli gradinarit #gradina #august #sfaturi gradina #sfaturi gradinarit

Greseli de gradinarit in luna august! Renunta acum la ele

Luna august este o luna plina pentru toti gradinarii. Din graba sau din neglijenta multi fac greseli uriase de gradinarit in aceasta luna. Greseli ce duc la compromiterea recoltelor. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de gradinarit, pe care si tu le faci in luna august.

Nu acorzi suficienta importanta udarii plantelor

Luna august este, de multe ori, o luna secetoasa, cu perioade caniculare. Este foarte important sa-ti uzi in permanenta legumele si florile daca vrei ca acestea sa reziste secetei. Uda zilnic gradina sau o data la doua zile, in functie de necesitatile plantelor tale. Aigura-te ca au suficienta apa insa nu le uda in exces deoarece risti sa le ineci.

Nu neglija pomii fructiferi

Pomii fructiferi nu trebuie neglijati, in special cei care rodesc in aceste perioade. Tunde rapid crengile afectate de boli, pentru a preveni raspandirea acestora. Totodata, este indicat sa tai si crengile uscate, pentru a aerisi coroana si pentru a le permite crengilor tinere sa se devolte.

Crengile incarcate cu fructe pot deveni foarte grele si se pot rupe. De aceea este indicat sa le sustii cu ajutorul unor suporti de lemn, in forma de "Y".

Neglijezi gradina cu legume

In august, majoitatea legumelor sunt bune de cules. Trebuie sa le acorzi zilnic atentie si sa le culegi pe cele care sunt coapte, iar pe cele care sunt manate sau stricate sa le arunci. In cazul in care nu faci acest lucru, risti ca intrega recolta sa fie compromisa.

Aduna si legumele cazute pe jos, chiar daca sunt stricate, deoarece acestea atrag rapid daunatori ce vor ataca apoi intreaga recolta.

Tunzi gazonul prea scurt

Gazonul trebuie tuns frecvent, deoarece iarba creste rapid, insa tunderea prea scurta a acestuia, nu este o solutie. Tunderea prea scurta a gazonului favoriseaza atacul daunatorilor si duce la cresterea greoaie a ierbii. In plus, in perioadele secetoase, acest tip de tundere duce la ofilirea rapida a ierbii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului