Amenajarea gradinii

#gradina in balcon #gradini urbane #amenajare balcon #balcon #terasa

Gradini urbane. Cum dai un aer luxuriant terasei sau balconului unui apartament

Lipsa unei case si a terenului necesar amenajarii unei gradini nu ar trebui sa te descurajeze, cata vreme apartamentul tau dispune de o terasa generoasa sau de un balcon indeajuns de spatios pentru a infiinta o gradina urbana.

 

Cateva trucuri utile vor face ca sarcina amenajarii si intretinerii unei gradini urbane sa ti se para floare la ureche pe langa ingrijirea uneia clasice. Iata si ce ai de facut inca de la inceput!

Lumina

Observa pentu cateva zile balconul/terasa apartamentului tau pentru ati da seama care sunt cele mai expuse zone fata de lumina, dar si unde se simt cel mai puternic curentii de aer. In functie de observatiile adunate poti alege acum tipul de plante pentru fiecare coltisor de pe terasa locuintei.

Orarul de udare

La fel, fiecare planta asezata in aceasta oaza de verdeata va avea nevoie de un orar prestabilit pentru stropire, ceea ce presupune sa aloci un plus de atentie ingrijirii florilor si plantelor decorative din gradina ta urbana. Intocmeste un orar scris pentru stropirea plantelor de pe balcon si verifica cu mai multa atentie solul din ghivece in timpul perioadelor calduroase, pentru a anu le lasa sa cada prada secetei.

Dupa bunul plac

Atata timp cat o gradina urbana iti permite sa folosesti solul potrivit pentru  fiecare vas cu plante, de ce nu ti-ai amenja raiul tau verde de pe terasa dupa gustul propriu. Poti opta pentru tufe de mur, smochini, capsuni sau chiar tomate si castraveti, cate vreme ai grija ca acestea sa fie plasate corespunzator si udate la timp. La fel de bine insa, poti transforma terasa apartamentului intr-un paradis floral, daca aceasta iti este pofta.

Decor inedit

Pentru un plus de farmec, foloseste obiecte rustice care pot servi drept ghivece pentru plantele tale: un mic butoi de lemn, o ciutura sau chiar o copaie sculptata in lemn. Vor fi elemente inedite in decorul gradinii urbane amenajate de tine.

De asemenea, nu incerca sa pozitionezi ghivecele cu plante intr-un mod simetric, nu va face decat sa tradeze artificialitatea gradinii improvizate pe terasa. Asaza-ti florile preferate si plantele decorative intr-o dezordine care sa nu fie deranjanta si completeaza decorul cu elemente de mobilier potrivite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului