Amenajarea gradinii

#gradinarit #economie bani #sfaturi practice #costuri intretinere gradina #costuri gradina

Gradinaritul cu buget redus: ce poti face pentru a economisi bani cand ai o gradina

Sa ai o gradina estetica si roditoare presupune sa cheltuiesti in fiecare an o suma frumusica de bani, insa daca bugetul familiei tale este stramtorat, nu inseamna ca trebuie sa renunti la planul tau de a creste propriile flori, legume, fructe si ierburi aromatice. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa economisesti bani, dar in acelasi timp sa ai o gradina infloritoare!

1. Cumpara totul in extrasezon

In extrasezon, toate lucrurile pentru gradina pot fi cumparate la preturi mult mai mici, de aceea inca de la inceputul anului iti poti face o lista cu tot ceea ce iti trebuie, de la piese de mobilier, pana la seminte de flori si legume, ghivece, pamant, decoratiuni si unelte de gradinarit.

Cand iti faci cumparaturile din timp, iti vor ramane bani pe care ii poti investi in alte proiecte pentru gradina si curte.

2. Recicleaza lucrurile nefolositoare

Nu te grabi sa arunci la gunoi lucrurile nefolositoare de pe langa casa. Daca ai putina imaginatie, le poti recicla, pentru a economisi bani. In loc sa dai bani pe jardiniere din plastic, pe care le vezi oricum la toti vecinii, ce-ai spune daca ai planta florile in galetile pe care nu le mai folosesti, in roaba ruginita sau in cutiile de conserve?

3. Prepara propriul ingrasamant

In gradina, ingrasamantul natural reprezinta un adevarat festin pentru plante, insa este scump sa-l cumperi. Daca vrei sa economisesti bani si sa ai grija de bugetul familiei, iti poti prepara singur ingrasamantul din resturi alimentare si resturi de plante. Iarba proaspat tunsa, cojile de fructe si legume, zatul de cafea, cojile de oua si toate celelalte resturi care se descompun rapid sunt perfecte pentru realizarea compostului.

4. Colecteaza apa

Plantele din gradina nu se pot dezvolta in lipsa apei, iar cum ultimii ani au avut veri secetoase, cel mai bine este sa fii prevazator. Un sistem de irigatii costa foarte mult, insa daca iti cumperi un container si colectezi apa de ploaie, poti face economii substantiale, mai ales in perioadele fara precipitatii.

Tu la ce trucuri apelezi pentru a economisi bani cu gradinaritul?

Sursa foto: mint.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului