Amenajarea gradinii

#iluminare gradina craciun #amenajare gradina craciun #gradina craciun #amenajare gradina #craciun

Gradina de Craciun: cum sa o decorezi cu ajutorul luminitelor

Luminitele de Craciun au invadat deja orasele din toata tara. Daca vrei sa intrii in spiritul sarnatorilor a venit momentul sa-ti decorezi si tu gradina cu luminite de Craciun. In magazine oferta este bogata si ai de unde alege. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii un decor de poveste.

Fa-ti un plan!

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa planuiesti decorarea gradinii. In acest fel eviti cumpararea unor decoratiuni inutile si poti cheltui bani multi, cumparand doar strictul necesar.

Evita folosirea multor culori

Cu cat mai putine culori folosesti, cu atat efectul va fi mai mare. Opteaza pentru leduri de culoare alba sau galbena pentru impodobirea copacilor, a gardului viu sau a stalpilor. Poti adauga putina culoare plasand un Mos creat din leduri rosii sau poi folosi ca piesa centrala de decor sania Mosului.

Opteaza pentru siraguri luminoase

Siragurile luminoase sunt usor de folosit si amplasat in locurile dorite. Cu ajutorul acestora poti impodobi acopericul casei, gardul viu, arbustii, stalpii, ferestrele, trunchiurile copacilor sau chiar brazii din curte.

Evita supraincarcarea

Evita supraincarcarea gradinii cu beculete. Tine cont de faptul ca nu trebuie sa folosesti mai mult de 100 de beculete la aproximativ 30 cm patrati, respectiv la fiecare jumatate de copac sau arbust. Spre exemplu, un copac de circa 1,8 m va necesita un minim de 400 de beculete, dar nu mai mult de 600.

Atentie! In momentul in care pleci la cumparaturi, asigura-te ca beculetele pe care le cumperi sunt destinate uzului exterior si sunt rezistente la interperiile vremii.

Sursa foto: blog.outdoorlights.com  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului