Amenajarea gradinii

#amenajare gradina iepuri #spatiu joaca #amenajare gradina #iepure

Cum sa iti amenajezi gradina astfel incat sa fie un mediu placut pentru iepurasi

Iepurii reprezinta unul dintre simbolurile sarbatorilor de Paste. Si cum cei mici adora sa se joace cu aceste pufosenii, poate fi cadoul ideal de Paste. Si daca tot vrei sa adopti unul sau mai multi iepurasi pe care sa-i tii in gradina este important sa amenajezi spatiul astfel inca sa teĀ  adaptezi nevoilor lui.

Inainte de a incepe, tine cont de faptul ca iepurilor le place sa exploreze spatiul in care traiesc si ia toate masurile pentru a le asigura un mediu lipsit de pericole, in gradina. Iata cat este de simplu sa transformi spatiul verde intr-un loc in care iepurasul sa se joace cu placere.

Inlatura pericolele

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa verifici cu atentie gardul si sa astupi gaurile. In caz contrar iepurele va evada si este posibil sa nu il mai gasesti.

Cosurile si containerele de gunoi trebuie depozitate intr-un loc in care animalul sa nu aiba acces. Acesta va fi tentat sa consume alimente alterate sau toxice.

Elimina si plantele otravitoare, deoarece micul animal de companie le-ar putea include in meniul sau. Printre acestea se numara narcisele, ficusul, rododendronul, oleandrul, crizantema, margaritarul, hortensia si glicina.

Verifica spatiile de depozitare

Magaziile, spatiile de depozitare, adaposturile altor animale si garajele reprezinta un real pericol pentru un iepure. In toate aceste locuri pot exista substante toxice si obiecte in care se poate rani. De asemenea, animalele de curte il pot ataca sau rani involuntar.

Incuie, asadar, aceste spatii si asigura-te ca nu exista portite prin care iepurele sa poata patrunde inauntrul lor.

Construieste-i un tarc

Daca ai o gradina mare, poti amenaja un tarc in care sa tii iepurasul. In interiorul acestuia poti planta trifoi sau gazon. Astfel ii asiguri rozatoarei un spatiu sigur de joaca, lipsit de pericole. Tarcul trebuie sa fie suficient de mare incat acesta sa poata alerga.

Adapteaza decorul natural

Exista flori si plante ale caror culori il vor atrage la joaca si pe care nu va fi tentat sa le manance. Poti planta cu incredere flori precum: trandafirii, petuniile, floarea soarelui, lavanda, violetele, coriandrul si rozmarinul.

Asigura-i un loc umbros si o sursa de apa

Iepurii au nevoie de apa proaspata si umbra, mai ales in timpul verii cand temperaturile cresc foarte mult. Asigura-i un loc umbros in care sa se odihneasca si ofera-i accesul la doua-trei vase de apa sau chiar o mica fantana de la care sa se adape cu apa proaspata ori de cate ori are nevoie.

Sursa foto: hdwallpapersimages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare