Amenajarea gradinii

#mobila #gradina

Cum sa ingrijesti mobila de gradina pe timp de vara

mobila de gradina este o investitie serioasa care sporeste aspectul si functionalitatea spatiului tau verde, iar cu atentia si ingrijirea necesara, ea se va mentine ca si noua pentru un timp indelungat. Daca vrei sa pastrezi mobila de gradina intr-o forma excelenta pentru ani buni, poti sa urmezi cativa pasi simpli.


Opteaza pentru o prelata


Ploaia, praful sau mizeria lasata de pasarile din gradina ta iti pot distruge mobila, mai ales daca aceasta nu este lacuita sau protejata cu substante speciale. O prelata te va ajuta sa prelungesti viata mobilei de gradina, mai mult decat ai spera. Apa de ploaie este acida si poate lasa pete pe lemn, la fel ca si gainatul de pasare, mai ales daca nu este curatat rapid.


Asezarea unei prelate poate parea  destul de dificila, dar in realitate nu iti va lua mai mult de cateva minute, sau chiar mai putin daca ai ajutor. Confectioneaza o prelata pe masura mobilierului si vei vedea astfel ca masa si scaunele tale vor fi mai durabile si vor avea acel aspect de nou pentru o perioada mai lunga de timp.


Spala mobila periodic


Chiar daca o protejezi cu ajutorul unei prelate, mobila de gradina mai trebuie spalata din cand in cand. Formeaza o solutie din sapun lichid si apa la temperatura camerei, inmoaie un burete mare solutia respectiva si spala toata suprafata mobilei, dupa care clateste-o cu apa curata, iar apoi sterge-o bine cu un prosop uscat si curat.


Pentru a se usca, las-o intr-o camera sua intr-un garaj foarte bine aerisit sau acoper-o cu o umbrela foarte mare pentru a o proteja de soare. In cazul in care mai raman stropi de apa si se usuca datorita soarelui, lemnul va ramane patat.


Nu lasa mobila  in soare


Soarele este un factor care duce la deteriorarea grava a mobilierului de gradina lasat in aer liber. Daca este posibil, ar fi bine sa acoperi mobilierul cu un cort de dimensiuni reduse (dar suficient de mare incat sa il fereasca de soare). Chiar daca pare tentant, nu lasa mobilierul sub un copac deoarece exista sanse mari sa aiba de suferit din cauza mizeriei pasarilor.


Ingrijeste-o cu produse speciale


Achizitioneaza din comert produse special destinate ingrijirii mobilei de lemn si foloseste-le periodic pentru a mentine stralucirea lemnului, dar si pentru a o proteja de factorii de mediu de care tu nu o poti proteja 100%. Citeste cu atentie instructiunile de pe produsul respectiv si respecta-le intocmai.


Verifica-i suruburile


O data la cateva luni, ferifica „incheieturile” mobilierului si vezi daca are nevoie de mici reparati, de strangerea suruburilor sau alte mici reconditionari. In acest fel nu doar ca vei prelungi viata mobilei, dar vei evita si eventualele accidentari ale membrilor familiei sau chiar a invitatilor tai.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului