Amenajarea gradinii

#sfaturi amenajare bucatarie exterioara #amenajare bucatarie exterioara #bucatarie exterioara #bucatarie terasa #bucatarie gradina

Cum sa amenajezi o bucatarie exterioara cu bani putini

O bucatarie exterioara poate da un aer nou gradinii tale. Acesta poate fi spatiul ideal de relaxare si de luat masa in timpul verii, locul unde iti inviti prietenii la un gratar sau in care poti lua cina cu familia. Pentru a amenaja o bucatarie in aer liber nu ai nevoie de un buget imens, ci doar de cateva idei si o buna organizare. Amenajarea unei bucatarii exterioare nu este atat de costisitoare pe cat pare si poate arata fabulos chiar si atunci cand aloci o suma mica de bani. Cum procedezi pentru a amenaja o bucatarie exterioara cu bani putini.

Nu incarca spatiul prea mult

O bucatarie exterioara nu este nevoie sa fie mobiltata cu tot felul de echipamente electrocasice. Chiar si o simpla bucatarie exterioara poate arata bine. Pentru acest spatiu ai nevoie doar de un gratar, un loc special pentru a prepara mancarea si un spatiu de depozitate. Orice alte elemente intr-o astfel de bucatarie sunt pur optionale.

Bucatariiile exterioare mici sunt superbe si se potrivesc de minune in gradinile de mici dimensiuni. Atunci cand ai o gradina mica, nu te gandi la o bucatarie exterioara cu multe dulapuri si corpuri suspendate, pentru ca vor incarca prea mult spatiul. O bucatarie mica in aer liber va atrage atentia mai ales atunci cand are accentele potrivite, cum ar fi coloanele sau o pergola. Joaca-te cu spatiul pe care il ai la dispozitie si nu porni de la un model ideal de bucatarie pe care sa il reproduci, pentru ca nu orice se potriveste.

Alege dulapurile potrivite

Acorda o atentie deosebita alegerii dulapurilor potrivite pentru bucataria in aer liber, pentru ca acestea pot face spatiul sa arate fabulos sau, din contra, pot compromite totul. Pentru bucataria ta exterioara, opteaza pentru dulapuri din materiale rezistente la apa. Dulapurile din polietilena de inalta densitate sunt o buna alegere, fiind atat rezistente la apa, cat si la pete. De asemenea, acestea nu se sparg, nu isi pierd culoarea si nu se strica la fel de usor ca dulapurile din materiale clasice. In acelasi timp, polietilena este mai versatila si usor de personalizat si se gaseste intr-o varietate de culori.

Zona de dining integrata in bucatarie

Zona de dining din exterior poate fi bine integrata in bucataria din aer liber, fara sa fie nevoie sa mai faci si alte investitii pentru a amenaja o zona speciala pentru luat masa. Poti alege cateva scaune inalte pe care sa le asezi in jurul blatului. Daca in bucataria exterioara ai optat pentru o insula, atunci cumpara scaune inalte de bar pe care sa le asezi in jurul acesteia si vei obtine astfel un loc deosebit pentru luat masa.

Alege cu atentie aparatura electrocasnica

Atunci cand alegi aparatura electrocasnica pentru exterior, nu trebuie sa te grabesti. Nu este nevoie sa cumperi toate echipamentele deodata, le poti lua pe rand, in functie de cata nevoie ai de acestea. Pentru bucataria in aer liber vei avea nevoie de un gratar, o chiuveta si poate un mini-frigider.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului