Amenajarea gradinii

#protejare gradina #amenajare gradina #gradina #caine #animale de companie

Cum sa amenajezi gradina daca nu vrei sa nu ti-o distruga cainele

Iti iubesti cainele, dar iti doresti ca acesta sa nu-ti mai distruga gradina? Ei bine atunci trebuie sa gasesti un echilibru intre amenajarea gradinii si a locurilor in care cainele are acces. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos:

1. Construieste un cotet

Chiar daca adora sa stea pe langa oameni, cainele are nevoie si de un adapost. Construieste-i o cusca in gradina si vopseste-o in culori vii, care sa se potriveasca decorului. Daca este rezistenta poti monta pe acoperisul acesteia un suport pentru ghivecele si/sau jardinierele mici cu flori.

2. Asigura-i un loc umbros

Orice caine adora sa stea tolanit la soare, dar pentru ca se pot supraincalzi foarte usor, au nevoie si de un spatiu umbros in care sa se racoreasca. Planteaza in locul in care acesta are acces plante agatatoare sau chiar o bolta. In acest fel cainele nu va mai fi tentat sa iti distruga gradina in cautarea unui loc racoros.

3. Improvizeaza un izvor sau o fantana

In general cainii sunt animale hiperactive care au nevoie de hidratare constanta. Pentru a scapa de grija schimbarii apei, care in zilele toride de cvara se supraincalzeste si se evapora rapid, improvizeaza un mic izvor sau instaleaza o fantana. In plus, un izvor improvizat sau o fantana arata perfect in orice gradina.

4. Protejeaza-ti gradina de legume si flori

Nu trebuie sa iti inchizi cainele intr-un tarc, doar pentru ca acesta sa nu-ti distruga gradina de legume sau pe cea de flori. Le poti imprejmui pe acestea cu un gar inalt de plasa. Monteaza gardul pe un schelet din lemn, rezistent.

Sursa foto principala: lawnsforyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului