Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina romantica #gradina noaptea

Cum sa ai o gradina romantica noaptea

Gradina de vara poate constitui un spatiu de interes chiar si in timpul noptii. Pentru a amenaja o gradina romantica, foloseste plante parfumate care infloresc noaptea, mobilier confortabil si lumini difuze.

Exista cateva elemente esentiale in construirea unei gradini romantice pe timpul noptii. Foloseste cateva din fiecare, fara sa exagerezi. Ziua, gradina trebuie sa aiba un aspect proaspat, diferit de cel din timpul noptii.


Plante pentru gradina de noapte


Pentru o gradina romantica in timpul noptii, este bine sa ai in vedere mai multe tipuri de plante: plante care infloresc noaptea, plante parfumate, flori albe, plante cu frunzis stralucitor, precum si cateva plante inalte pentru structura.

Trompeta ingerului este un arbust ale carui flori seamana cu niste trompete, fiind disponibile intr-o gama variata de culori. Primulele de noapte sunt plante delicate, foarte potrivite pentru o atmosfera romantica. Planteaza iasomie, oenothera speciosa, trandafiri si alte plante cu flori parfumate.

Planteaza regina noptii in cateva locuri din gradina. Aceasta infloreste noaptea, floarea este parfumata si disponibila in mai multe culori, facandu-si aparitia din iunie pana la mijlocul toamnei. Regina noptii alba iese in evidenta la lumina lunii. Utilizeaza numai cateva plante parfumate deoarece unele flori au un miros atat de puternic incat este dificil sa stai in apropierea lor.


Lumina in gradina de noapte


Gradina romantica trebuie sa aiba o lumina dramatica pe timpul noptii. Cauta modalitati de a lumina gradina astfel incat sa obtii efecte speciale, alternand zonele luminate cu cele intunecate. Pentru a crea o atmosfera romantica, ai nevoie de putine surse de lumina, in noptile obisnuite in care nu este nicio petrecere sau un alt motiv de a folosi sute de beculete.

Lumineaza un trunchi alb de copac pentru a-i pune scoarta in valoare, o iarba ornamentala sau o statuie, pentru ca aceasta sa devina punct de atractie. Joaca-te cu lumina in zona sursei de apa din gradina, pentru a crea reflexe in iaz, fantana etc.

Achizitioneaza suporturi ieftine si atractive pentru luminari, din sticla si fier forjat, pe care sa le agati in diverse locuri din gradina. Recipientul din sticla ferestre flacara de vant, arata foarte bine in reflexele de lumina si tine focul la distanta de restul lucrurilor.


Mobilierul in gradina romantica, noaptea


Lumineaza difuz piesele de mobilier exterior care sunt perfecte pentru doua persoane: cuiburile din nuiele impletite cu saltele sau perne, leaganul, masuta pentru doua persoane sau un alt loc asemanator. Ideea este sa pui in valoare un colt intim, special si confortabil.


Indeparteaza insectele


O gradina nu poate fi romantica atata timp cat tantarii si insectele te vor chinui toata noaptea, afara. Foloseste produse speciale, ca de exemplu un sistem de ultrasunete. Ia in consideratie un foisor de vara cu plasa antitantari pentru a putea sa-ti petreci timpul afara departe de insecte. Curata bine gradina de uscaciuni si resturi, tunde gazonul in mod constant astfel incat tantarii sa nu apuce sa-si construiasca cuiburi.


Sursa foto: beautifulbotany.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului