Amenajarea gradinii

#ingrijire crizanteme #flori de toamna #crizanteme #flori de gradina #plante de gradina

Crizantemele: 4 sfaturi de ingrijire a celor mai frumoase flori ale toamnei

Vedetele oricarei gradini de toamna, crizantemele sunt adevarate bijuterii florale. Rezistenta acestor flori, multitudinea de culori si bogatia lor au facut ca aceasta planta sa fie prezenta in mai toate gradinile. Iata cum le ingrijesti corect pentru a te bucura cat mai mult de ele, chiar si dupa primul inghet.

Planteaza grupat

Daca vrei ca tufele de crizanteme din gradina sa ofere un adevarat spectacol coloristic, planteaza cat mai multe intr-un singur loc. Alterneaza jocul lor de culori combinand doua-trei nuante in acelasi grup de flori. Poti opune culorile lor vii, galbene, portocalii sau roz pe fundalul unor arbori cu frunza verde sau langa un gard viu din gradina ta.

Combina cu alte plante

Poti aseza crizantamele in ghivece mari de flori din gradina sau pe terasa casei alaturi de arbusti sau plante decorative. Crizantema face casa buna cu arbustul decorativ Fothergilla gardenii sau in preajma fumuriilor arbusti de scumpie.

Planteaza definitiv

Daca nu vrei sa recurgi la alte modificari majore aduse gradinii tale, alege un loc definitiv pentru tufele de crizanteme si planteaza-le inca din primavara. Radacinile lor vor avea timp sa se fixeze in pamant si sa reziste cu succes unei ierni vitrege. Crizantemele de gradina au nevoiue de un sol bine drenat, un loc bine expus luminii si udari doar in perioada ce urmeaza imediat rasadirii plantei. Tunde tufa aproape de sol odata trecut primul val de frig si acopera cu un strat protector de paie sau hartie de ziar. Odata la doi ani, radacinile crizantemelor vor trebui divizate pentru ca planta sa nu se sufoce.

Tunderi dese

Daca observi ca florile crizantemelor incep sa apara inca din primavara, tunde tufa pentru a spori efectul inflorescentelor de toamna. De altfel, secretul pentru a obtine o tufa bogata de flori de crizanteme este sa tunzi cat mai des planta. La inceputul toamnei, cand crizantemele isi incep perioada de inflorire este recomandat sa rupi cu grija extremitatile plantei pentru a-i da o forma ordonata. Odata rupte aceste ramuri, numarul florilor va creste in mod proportional si ele vor rezista pana toamna tarziu si chiar pana in decembrie.

Sursa foto: deansgreensgazette.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului