Amenajarea gradinii

#flori #ziua indragostitilor

Cele mai populare flori de Ziua Indragostitilor. Tu ce ii oferi partenerei tale?

Ziua Indragostitilor este una dintre cele mai asteptate sarbatori ale anului si nu mai este niciun secret pentru nimeni ca industria florilor are o legatura puternica cu aceasta sarbatoare. In ciuda scaderii popularitatii lor, florile sunt inca unul dintre cele mai apreciate cadouri de Ziua Indragostitilor.

 

Originile exacte ale Zilei Indragostitilor ne se cunosc cu exactitate, dar se pare ca festivalul provine din epoca romana. Cea mai vehiculata legenda a Zilei Indragostitilor se refera la un preot roman pe nume Valentin. In secolul al III-lea d.Hr., Roma a fost condusa de imparatul Claudius al II-lea. Unul dintre decretele lui Claudius a fost interzicerea casatoriei pentru tineri, deoarece ii va face soldati mai buni.

Aceasta politica a fost nepopulara, asa ca Valentin a continuat sa organizeze in secret ceremoniile de nunta. Odata ce a fost descoperita sfidarea lui Valentin, Claudius l-a condamnat la moarte.

Potrivit unor legende, Valentin a fost inchis si in timp ce astepta executia s-a indragostit de fiica temnicerului sau. Pentru a-si marturisi dragostea pentru ea inainte de a muri, Valentin i-a lasat un bilet care se termina cu „From your Valentine”. Conform unei alte legende, Valentin a incercat sa-i ajute pe crestinii intemnitati sa scape de romani, dar a fost prins.

Valentin a fost executat pe 14 februarie in 269 d.Hr., devenind un martir si un sfant in ochii Bisericii Crestine. In anul 496 d.Hr., papa Gelasius I a declarat ziua de 14 februarie ca sarbatoare a Sfantului Valentin.

Conceptul modern de Ziua Indragostitilor provine de la victorieni. In secolul al XVIII-lea, a devenit o practica obisnuita sa se trimita felicitari de Ziua Indragostitilor. Astazi, Ziua Indragostitilor este sarbatorita in intreaga lume.

Sarbatoarea Sfantului Valentin cunoscuta ca Ziua Indragostitilor este incompleta fara flori, motiv pentru care maestrii floristi transforma ziua intr-un festival al iubirii si romantismului. Printre varietatile de flori care cuceresc inimile, trandafirii raman indiscutabil in fruntea preferintelor, etaland eleganta lor atemporala si simbolismul iubirii profunde.

Pentru a putea alege cu succes buchetul perfect, specialistii in trandafiri de la Famous Roses Magyarorszag va invita sa descoperiti cele mai romantice flori pe care le puteti oferi de Ziua Indragostitilor.

Trandafiri – Trandafirii rosii sunt ambasadorii oficiali ai zilei Indragostitilor si sunt asociati cu dragostea, pasiunea si frumusetea. Prin frumusetea lor desvarsita si parfumul dulce, raman apogeul expresiei iubirii. Exista peste 150 de tipuri diferite de trandafiri care pot fi oferite de ziua Indragostitilor. Trandafirii rosii, simbol etern al pasiunii si dorintei arzatoare, se remarca prin frumusetea lor plina de gratie. In acelasi timp, trandafirii albi, simbol al puritatii si inocentei, transmit tandretea unei iubiri sincere, in timp ce trandafirii roz sunt purtatori ai afectiunii si recunostintei.

Lalele - Lalelele sunt incredibil de atragatoare si linistitoare in acelasi timp. Ca si trandafirii, si ele vin intr-o varietate de culori, cum ar fi rosu, roz, portocaliu, galben, alb, violet etc. Pentru Ziua Indragostitilor, specialistii floristi recomanda buchetele formate din lalele roz si galbene, buchetele uni din lalele mov care simbolizeaza unicitatea impreuna cu dragostea rara si adevarata, iar cele rosii cunoscute in special pentru ca exprima sentimente puternice de dragoste fata de partener.

Orhidee – Orhideele sunt un omagiu adus iubirii unice si irepetabile. Sunt flori romantice extrem de populare din doua motive. In primul rand, raman proaspete pentru o lunga perioada de timp si supravietuiesc cu usurinta vremii ostile. Aceasta calitate a orhideelor poate semnifica un simbol al legaturii interpersonale puternice care poate supravietui greutatilor vietii. In al doilea rand, cand vine vorba de orhidee exista o varietate mare de culori, forme si dimensiuni. Orhideea, prin forma sa gratioasa si inflorescentele spectaculoase, reprezinta o alegere sofisticata pentru cei care doresc sa transmita o dovada de iubire rafinata.

Bujori – Bujorii sunt o alta floare foarte romantica. Florile stratificate, rotunjite, de culoare roz sunt delicate, dar uimitor de elegante. Bujorii sunt flori care necesita ingrijire speciala. Bujorii sunt cunoscuti a fi simbolul afectiunii, atractiei si iubirii.

Liliac - Liliacul, cu florile sale minunate si aroma lor subtila, reprezinta o alegere perfecta pentru cei care doresc sa impartaseasca iubirea pura si nealterata. Florile lor romantice sunt un tribut adus celei mai sincere iubiri.

Crini - La fel ca orhideele, crinii sunt disponibili in atat de multe soiuri si nuante. Crinul, cu frumusetea sa regala si aroma sa deosebita, exprima o iubire nobila si rafinata. Crinii rosii transmit un mesaj mult mai pasional decat omologii lor albi. Aceste flori exotice aduc o nota de mister si eleganta de ziua iubirii. Fie ca ii oferiti singuri intr-un buchet sau in combinatie cu trandafiri rosii, sunt o surpriza incantatoare.

Garoafa - Garoafele sunt prietenoase si cu bugetul si sunt extrem de frumoase. Disponibile in toate nuantele vibrante, garoafele reprezinta un simbol al iubirii pasionale. Rosu aprins, alb pur, verde sau roz delicat, garoafa infloreste ca un omagiu adus dragostei in toate formele sale. Garoafele rosii si roz sunt cele mai populare de Ziua Indragostitilor. Garoafele sunt cunoscute ca simbolizeaza iubirea pura si neconditionata. Acesta este motivul pentru care au un loc special de Zilei Indragostitilor.

Indiferent de alegere, aceste flori aduc cu ele povestea subtila a iubirii, reprezentand simboluri puternice ale sentimentelor. Fiecare floare inseamna o alta pagina a povestii de dragoste, iar Ziua Indragostitilor este momentul perfect sa o impartasiti cu persoana draga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului