Amenajarea gradinii

#gradina botanica #atlanta #gradini spectaculoase #gradina botanica atlanta

Cele mai frumoase gradini: Gradina Botanica din Atlanta, taramul statuilor vii!

Pana in luna octombrie, Gradina Botanica din orasul american Atlanta este gazda unei expozitii extraordinare de statui gigantice realizate din gard viu, flori si plante. Mosaicultura, denumirea oficiala a amenajarilor de acest gen, ia cu asalt capitala statului Georgia intr-un spectacol in care talentul gradinarilor este completat de frumusetea si maiestuozitatea naturii.

Sursa foto: atlantabotanicalgarden.org

Lumi imaginare

Unicorni, gorile aparute de nicaieri sau zane ale naturii ce strajuiesc crangurile sunt concentrate intr-un spectacol feeric destinat bucuriei vizitatorilor Gradinii Botanice din Atlanta. Materiale folosite pentru realizarea acestor magnifice opere de arta sunt muschiul, iarba, plantele agatatoare, arbustii de gard viu si florile.

Sursa foto: boredpanda.com

Tematica diferita

"Expozitia Imaginary Worlds este cea mai mare de acest gen realizata pana in prezent pe teritoriul Statelor Unite si promite sa fie una de succes", da asigurari Mary Pat Matheson, directorul si presedintele Consiliului de Administratie al Gradinii Botanice.

Show-ul va avea o tematica speciala in fiecare luna. Astfel, luna mai a fost dedicata zeitei Gaia, iunie, intreaga zona rezervata expozitiei va fi impanzita de urangutani si cimpanzei, iepuri, broaste si fructe de padure succedandu-se mai apoi in show-ul artistic.

In directa opozitie cu sculpturile vii de dimensiuni gigantice, coniferele pitice expuse in fata salii de spectacole a Gradinii Botanice din Atlanta sunt o sursa permanenta de inspiratie pentru peisagistii care cauta solutii de amenajare a spatiilor mici.

Sursa foto: atlantabotanicalgarden.org

Expozitia de conifere pitice este deschisa tot timpul anului, arbustii perindandu-se in fata vizitatorilor in functie de sezonul in care imbraca haina cea mai fermecatoare.

Natura si arta

Arta amenajarilor peisagistice se impleteste cu alte creatii artistice ale sculptorilor locali, multe din creatiile acestora fiind donate si expuse permanent in incinta salilor gradinii din Atlanta.

Sursa foto: atlantabotanicalgarden.org

Candelabrul Nephentes sau Parterre Fountain sunt doua creatii realizate din sticla de sculptorul Dale Chihuly, care si-au gasit un loc permanent in Gradina Botanica din capitala Georgiei.

Sursa foto: boredpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului