Amenajarea gradinii

#gradinarit aprilie #calendarul gradinarului #plantare legume #ingrijire flori #aprilie

Calendarul gradinarului pentru luna aprilie! Activitati pe care nu trebuie sa le ratezi

Aprilie este luna in care totul revine la viata si prima luna a anului in care gradinarii au cel mai mult de munca. Iata care sunt activitatile pe care toti gradinarii trebuie sa le faca.

Ingrijeste florile

In aprile infloresc majoritatea florilor de primavara. O explozie de parfum si culoare iti va invalui gradina, insa pentru a te bucura de frumusetea lor trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Uda-le regulat, tinand cont de necesitatile fiecarei specii in parte si elimina periodic buruienile din jurul lor. Nu uita sa adaugi ingrasamant natural.

Planteaza legumele

Pregateste solul pentru noile culturi, indeparteaza buruienile si afaneaza-l. Aprilie este perioada in care se planteaza varza, salata, usturoiul, cartoful, mazarea, morcovul, spanacul, conopida, ceapa, ridichia, hreanul, sfecla rosie, iar spre sfarsitul lunii, porumbul si fasolea.
Tunde zmeurul

La inceputul lunii trebuie taiati toti lastarii morti pentru a putea permite noilor ramuri sa se dezvolte si sa rodeasca. Rareste noii lastari la un numar de 5 si la o distanta de 30 de cm intre ei. Nu uita sa le uzi regulat.

Planteaza noi arbori

Pana la jumatatea lunii aprilie inca mai poti planta in gradina puietii de pomi si arbori pe care ti-i doresti. Dupa aceasta perioada, nu se vor mai prinde. Daca nu te incadrezi in timp, ar fi bine sa amani operatiunea pana in toamna sau pana primavara viitoare.

Ingrijeste gazonul

Aplica susbstante fertilizatoare pentru revigorarea gazonului. Acestea il vor ajuta sa creasca si ii vor reda culoarea si prospetimea. Inlatura toate buruienile si planteaza noi seminte daca este necesar. Nu uita sa-l tunzi ori de cate ori este necesar.

Sursa foto: pearsonsofduns.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului