Amenajarea gradinii

#gradina organica #amenajare gradina #legume organice #ingrijire gradina #gradina mica

8 pasi in crearea si intretinerea unei gradini organice

Oricine poate avea o gradina organica daca dispune de un spatiu de cativa metri. Gradina organica este sigura pentru copii, mediu, animalele de casa si cele salbatice.

Descopera in continuare 8 pasi in crearea si intretinerea unei gradini organice:

1 Alege locul pentru gradina organica

Locul in care amenajezi gradina organica este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei. Plantele din aceasta gradina trebuie sa beneficieze de cel putin 8-10 ore de soare, zilnic. Alege, asadar, cel mai insorit loc din curte, unde legumele vor avea soare direct o buna bucata din zi.

2 Amenajeaza o gradina mica

Daca este prima ta gradina organica, fa-o de mici dimensiuni. In timp, vei invata cum sa ai grija de fiecare planta si vei descoperi ce probleme pot aparea, precum si solutiile la acestea. In timp, aceasta gradina poate sa creasca, daca iti vei dori o suprafata mai mare, cu mai multe plante.

3 Foloseste un sol sanatos

Gradina organica are nevoie de un sol bine drenat. Foloseste un sol sanatos, punand un ingrasamant natural deasupra acestuia. In acest fel, plantele au spatii de aer care le permit radacinilor sa se fixeze adanc in pamant si atrag viermii care tin solul aerat. Solul sanatos favorizeaza dezvoltarea unor plante sanatoase, rezistente la daunatori.

Ingrasamantul natural rezista mai multa vreme, prin urmare nu este necesar sa-l folosesti des. Cauta un ingrasamant organic de calitate la magazinele de profil si aplica-l conform instructiunilor de pe ambalaj.

4 Alege cele mai potrivite plante

Pentru o gradina organica, este recomandat sa folosesti plante care cresc in regiunea ta. In acest fel, plantele adaptate la mediu vor creste armonios si vor rezista mai bine. Intereseaza-te la specialistii din domeniu daca este mai bine sa cresti o anumita planta din seminte sau puieti. Decide ce plante vrei sa cresti si imparte suprafata de pamant in mai multe sectoare: legume, zarzavat, flori, pomi fructiferi etc.

5 Iriga gradina organica

Uda gradina in mod regulat. Pentru ca semintele sa germineze, acestea trebuie tinute intr-un sol umed. Imprastie niste mulci printre plante, ca solul sa-si poata pastra umiditatea.

6 Inlatura buruienile din gradina organica

Inlatura constant buruienile pentru ca acestea sa nu consume apa si nutrientii din sol de care au nevoie plantele tale. Va fi nevoie sa le smulgi manual si sa imprastii niste mulci pentru a reduce numarul buruienilor.

7 Inlatura daunatorii din gradina organica

Daunatorii trebuie eliminati pe cale naturala, prin pradatori, cum ar fi paianjenii sau prin capcane, cum sunt cele pentru melci. Unii daunatori pot fi indepartati manual de pe plante. Exista, de asemenea, insecticide organice. Intinde plase pentru a proteja fructele de pasari sau veverite. Afla mai multe despre Cum sa scapi de daunatorii din gradina in mod natural [[//gradina.acasa.ro/boli-si-daunatori-116/cum-sa-scapi-de-daunatorii-din-gradina-in-mod-natural-14965.html]].

8 Culege

Culege roadele gradinii tale organice imediat ce acestea s-au copt. In acest fel, daunatorii nu vor avea timp sa distruga recolta.

Sursa foto: yourpatchorganic.com/
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului