Amenajarea gradinii

#ghivece gradina #amenajare gradina #ghivece #gradina

7 ghivece ideale pentru pe terasa din fata casei

Terasa de la intrare este primul loc pe care il vezi atunci cand ajungi acasa si tot aici iti intampini de fiecare data oaspetii, asadar trebuie sa arate perfect!

Fie ca iti plac intrarile impunatoare in care predomina ghivece supradimensionate cu flori pretioase, ori stiul rustic ti se potriveste mai bine, inspira-te din urmatoarele idei pentru a alege ghivecele ideale pentru terasa din fata casei tale.

1. Ghiveci din lut

Atunci cand vrei sa treci dincolo de alegerile clasice, opteaza pentru un ghiveci mare din lut, in locul celor de ceramica. Un ghiveci supradimensionat va fi un detaliu potrivit pentru terasa casei tale. Il poti pune in evidenta cu ajutorul florilor pe care le plantezi in el. Printre cele mai potrivite optiuni sunt cele in culori vibrante, cum ar fi azaleele, trandafirii sau garoafele.

2. Ghivece pentru plante suculente

Cand vine vorba de decorarea gradinilor, multa lume alege flori precum trandafirii, bujorii, narcisele, lalelele si altele. In fata usii de la intrare poti renunta la flori colorate in favoarea celor verzi, cu frunze suculente care se remarca prin aspectul lor unic. Pune plantele suculente in ghivece de dimensiuni cat mai variate.

3. Cosuri de rachita

Cosurile de rachita dau un aer rustic terasei pe care le amplasezi. Atunci cand iti propui sa redai un colt desprins din peisajele copilariei petrecute la tara sau sa aduci stilul provensal la usa casei tale, alege astfel de cosuri mari in care poti planta lavanda si nu numai.

4. Decor vintage

In cazul in care te numeri printre cei carora le place stilul vintage, afla ca sunt multe variante pentru a-ti decora terasa, atat cu obiecte pe care le poti confectiona acasa, cat si cu cele pe care le gasesti in magazinele specializate. Un decor vintage pentru terasa ta, poate fi construit, de exemplu, in jurul unui scaun vechi care poate servi drept suport pentru un ghiveci cu flori. In jurul scaunului mai poti aseza si cateva ghivece mai mici, in care sa pui orice flori iti plac.

5. Ghivece mici

In loc sa alegi unul sau doua ghivece mari pentru terasa din fata casei, alege cateva ghivece mici si planteaza in ele flori diferite. Poti sa alternezi ghivecele in functie de culoare sau poti face o simetrie perfecta, plantand in micile ghivece flori de aceeasi culoare. Cand termini de aranjat ghivecele cu flori, asaza-le in fata usii sau pe trepte.

6. Ghivece cu buline

Una dintre cele mai populare tendinte in gradinarit sunt ghivecele suprapuse. Poti merge mai departe de atat si opteaza pentru ghivece decorate cu buline pentru terasa ta. Poti desena chiar tu bulinele pe ghivece simple, iar rezultatul te va incanta, chiar daca nu ai un talent aparte, pentru ca se fac foarte usor.

7. Cat mai multe ghivece cu flori

 

Cat mai multe ghiceve in fata casei, o idee grozava pentru cei care simt ca nu au suficiente flori in jurul lor. Solutia pentru a decora terasa din fata casei este simpla – planteaza cat mai multe flori si acestea vor fi un decor perfect pentru intrarea din casa.

Surse foto: topinspired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului