Amenajarea gradinii

# protejare ghivece #idei de ghivece #florile primaverii #ghivece traditionale

6 idei de ghivece care-ti vor uimi oaspetii

Florile primaverii sunt minunate si reprezinta modul naturii de a-ti demonstra cat de diversificata poate fi paleta sa de culori. Planteaza si tu flori colorate, albe, rosii, violet sau galbene, insa renunta la traditionalele ghivece din teracota sau plastic de culoare maronie. Cu putina ingeniozitate din partea ta, mici obiecte pe care le ai prin casa pot fi transformate in containere inedite in care sa cresti florile si care iti vor lasa oaspetii muti de uimire. Iata 6 idei de ghivece minunate.

1. Cutii de ceai

Transforma o banala cutie de aluminiu de ceai sau de cafea in urmatorul tau ghiveci. Ai grija sa intepi baza cutiei de cateva ori pentru a realiza un sistem de drenaj, astfel incat sa se poata scurge apa. Pune capacul cutiei dedesubt si va actiona ca un colector pentru apa scursa.

2. Stropitori

Da, o banala stropitoare poate deveni un neobisnuit ghiveci pentru flori. Nu trebuie sa transformi cea mai buna stropitoare a ta, poti folosi una mai veche, careia sa-i dai o noua viata intocmai cum a procedat si Karin Lidbeck-Brent.

3. Jucarii

Acest tip de container tine exclusiv de imaginatia ta. Daca cei mici au jucarii de plastic cu care nu se mai joaca, ofera-le tu o noua utilitate. Un dinozaur, o masina mai mare, o cutie de lego, orice jucarie in care poti adauga putin pamant de flori, poate deveni ghiveciul tau neobisnuit. Decupeaza o portiune de plastic cu un cutit si umple-o cu ingrasamant.

4. Mobila

Transforma vechile piese de mobilier in containere pline cu flori! Cum ar fi sa ai drept ghiveci un vechi scaun pe care obisnuia sa stea bunica? Taie o gaura cat sa incapa un ghiveci de dimensiuni medii si planteaza cateva panselute. Vor arata superb!

5. Carti

Da, decoreaza cu ajutorul cartilor! Nu mai lasa sa se adune praful pe cartile vechi si transforma-le in ghivece neobisnuite.

6. Coji de oua

Banalele coji de oua pot fi folosite drept suport pentru rasaduri. Calciul din cojile de oua le va ajuta pe plantele tale sa creasca mai repede si le va oferi un supliment nutritiv de care au nevoie.



Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului