Amenajarea gradinii

#ingrijire plante de gradina #ingrijire plante #plante de gradina

5 procese care te ajuta sa ai paturi de flori colorate superbe in gradina

Paturile de flori colorate sunt cea mai la indemana modalitate de a anima peisajul unei gradini. Plantele cu flori superbe schimba total atmosfera unei gradini, facand-o mai vesela si mai optimista prin coloritul uimitor. Iata insa care sunt cele mai importante procese pe care trebuie sa le realizezi pentru a obtine paturi de flori colorate spectaculoase si rezistente in timp:

1. Alegerea florilor

Paturile de flori colorate contin in general trei tipuri de plante: plante perene, care infloresc in fiecare an, anuare, care infloresc o data pe an si rezista doar un sezon, si plantele bienale, care infloresc de doua ori pe an si apoi mor.

2. Fertilizarea

Unul dintre cele mai importante procese de care au nevoie plantele cu flori este fertilizarea. Pe langa soare si apa, aceste plante necesita si un ingrasamant special pentru a produce flori sanatoase si pline de culoare. Pentru asta, ele au nevoie de trei substante nutritive esentiale: azot, pentru cresterea sanatoasa a frunzelor si a tulpinilor, fosofor si potasiu, pentru stimularea cresterii radacinilor si a florilor.

In general, acest ingrasamant se aplica inainte de perioadele de inflorire a plantelor. Cel mai folosit ingrasamant pentru paturile de flori este cel granulat si se utilizeaza primavara si toamna.

3. Mulcirea

Mulcirea are patru functii importante in ceea ce priveste plantele cu flori. Acest proces impiedica cresterea buruienilor, mentine temperatura solului, in ciuda schimbarilor climatologice bruste, retine umezeala si creeaza un aspect general al plantei mult mai ordonat.

Mulcirea se prezinta in mai multe forme. Aceasta poate fi realizata din coaja de copac maruntita, aschii de lemn sau pietricelele marunte.

4. Taierea

Pentru a incuraja cresterea plantelor cu flori pe tot parcursul anului este foarte important sa le tai partile ofilite. Acest proces le va ajuta sa creasca sanatos, dar ajuta si la o ordonare rapida a gradinii tale.

5. Spatierea

De cele mai multe ori, paturile de flori nu reusesc sa creasca ordonat, deoarece plantele nu sunt plasate la o distanta optima unele fata de altele. Acest lucru duce la cresterea prea ingramadita a plantelor, aparitia unui numar mult mai mic de flori si la o intretinere mult mai dificila. Pentru a sti care este spatiul ideal pe care trebuie sa il lasi intre plante, trebuie sa citesti instructiunile fiecarei plante.

Sursa foto: popularmechanics.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului