Amenajarea gradinii

# idei balcon # idei terasa #balcon #terasa

4 idei tari pentru o terasa sau balcon de vis

Balconul sau terasa reprezinta spatiul ideal de relaxare le tine acasa, astfel ca amenajarea lor trebuie sa iti ofere maximul de confort. Dincolo de preferintele proprii, atunci cand amenajezi o terasa sau un balcon, trebuie sa tii cont de dimensiunile spatiului pe care il ai la dispozitie. Din acest punct de vedere, terasele prezinta un avantaj, pentru ca sunt mai spatioase si iti ofera mai multe optiuni. Exista, insa, si numeroase solutii inspirate pentru amenajarea balconului, iar, in cele ce urmeaza, iti prezentam cateva idei aplicabile in ambele variante.

 

Balcon si terasa in stil salon

Este varianta recomandata pentru cei care prefera sa foloseasca acest spatiu pentru a citi, a studia sau pentru a-si pune la punct agenda zilnica. Din peisaj nu trebuie sa lipseasca o masa - nu foarte mare - pe care sa poti lucra sau pe care sa lasi ziarele ori cartile pe care nu le-ai terminat de citit. Lectura presupune o pozitie confortabila, de aceea, ai nevoie si de un fotoliu comod sau chiar de un scaun cu balansoar. In masura in care spatiul iti permite, poti amplasa si un raft pentru carti, reviste si ziare.

Amenajare in stil cafenea

Daca iti place sa iti incepi ziua savurand cafeaua in aer liber, sau sa iti petreci serile si dupa amiezile la un ceai consumat intr-un mediu relaxant, acesta este stilul potrivit. Elementul principal il reprezinta o masuta eleganta, care poate fi metalica, din lemn sau orice alt material, alaturi de cateva scaune. O carpeta asortata si cateva perne asezate pe scaune completeaza perfect decorul si creeaza o atmosfera linistitoare.

Veranda de pe terasa sau balcon

Acest stil de amenajare este preferat, mai ales, de cei care iubesc florile si prefera sa se relaxeze in natura. Evident ca in peisaj predomina florile si plantele decorative. Poti folosi si plante agatatoare, care sa se intinda de-a lungul peretilor, fapt care va crea si mai mult senzatia ca esti in mijlocul naturii. Adauga un sezlong sau un fotoliu confortabil, cateva perne si o masuta joasa, care sa nu iasa foarte mult in evidenta.

Balconul si terasa de tip bar

Balconul sau terasa constituie si locul ideal pentru a savura un vin bun ori o bere rece, mai ales, daca stilul de amenajare este asemanator unui bar. Pentru asta, ai nevoie de un blat din lemn sau orice alt material, care va fi barul propriu-zis, pe care se vor servi bauturile. Acestuia i se adauga cateva scaune inalte, de bar, si cateva decoratiuni. Daca spatiul iti permite, completeaza cu rafturi pentru pahare si sticle cu bauturi sau chiar cu un dozator de bere.

Terasa si balconul pot fi folosite oricand, atat pe timpul zilei cat si seara. Astfel, indiferent cum te decizi sa amenajezi, vei avea nevoie si de mijloace de iluminat. Cel mai des utilizate sunt plafonierele si aplicele, care au marele avantaj ca sunt disponibile intr-o mare varietate de modele. Convinge-te cu un click aici si alege modelul care se potriveste pentru balconul sau terasa ta.

Cel mai bine este ca o terasa sau un balcon sa imbine utilul cu placutul. De aceea, atunci cand decizi cum vrei sa amenajezi, trebuie sa ai in vedere atat latura estetica, dar si pe cea practica. Aceeasi regula se aplica si in cazul mijloacelor de iluminat, care trebui sa arate si bine, nu doar sa lumineze spatiul respectiv. Acestea trebuie sa se potriveasca stilului in care este amenajata terasa/balconul, pentru a se incadra in peisaj fara sa iasa in evidenta, dar sa creeze, in acelasi timp, un ambient placut.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului