Accesorii

#incaltaminte #iarna #sezon #ingrjire #health #crema de pantofi #pantofi #reparatii

Cum sa-ti ingrijesti pantofii iarna

Dintre toate cele patru sezoane, iarna este cel mai nociv atat pentru piele si haine, cat si pentru incaltaminte.

Este de la sine inteles ca o incaltaminte trebuie purtata cu grija indiferent de anotimp , in special cea din piele sau velur , insa in vremurile acestea geroase marcate de o vreme capricioasa, pantofii din piele trebuie tratati cu si mai multa atentie.

Nu este insa un lucru atat de complicat. Trebuie doar sa cunosti cateva trucuri pentru ca incaltamintea ta din piele sa arate ca proaspat iesita in cutie dupa o iarna mai grea. Ce trebuie sa faci:

• In primul rand, este indicat sa indepartezi murdaria imediat ce ajungi acasa. Nu astepta sa treaca cateva saptamani bune pana sa te hotaresti sa-ti stergi pantofii. Pentru indepartarea noroiului sau altor mizerii de pe pantofii tai alege sa folosesti o o periuta delicata.

• Sterge intotdeauna pantoful cu o carpa uscata si curata. Nu-i lasa sa se usuce murdari pentru ca risti sa avariezi si mai mult materialul.

• Inainte sa inceapa iarna lustruieste-ti incaltarile din piele cu o crema pentru pantofi. Astfel, acestia vor avea deja un strat de protectie bine sendimentat impotriva intemperiilor.

• Pentru a indeparta sarea de pe pantofi folosestie o solutie speciala care o dizolva sau incearca sa folosesti un amestec de putin otet cu apa. Face minuni asupra pielii si protejeaza mai bine culoarea.

• Cand nu-i folosesti, ai grija sa pui tot timpul pantofii la locul lor in cutie. Ai putea in prealabil sa-i infasori si intr-un ziar: protejeaza mai bine materialul.

• In cazul in care incaltarile sunt din piele intoarsa , trebuie sa eviti pe cat posibil contactul cu apa. Cel mai bine, periaza-i cu atentie si foloseste apoi o crema speciala pentru velur.

• Pentru a te asigura ca incaltarile tale din piele vor trece cu bine de aceasta iarna, poti alege sa pui un strat subtire de cauciuc la talpa si flecuri. Lucrul acesta se poate realiza foarte usor la un cizmar. Acest material nu numai ca protejeaza mai bine incaltamintea dar va lasa piciorul sa respire si va impiedica alunecarea.

•  Atunci cand iti lustruiesti incaltarile ai grija ce tip de crema folosesti: lichida, pasta sau sub forma de ceara. Cea lichida dureaza cel mai putin, insa este cel mai usor de intrebuintat, in timp ce crema de tip pasta este cea mai logeviva, cea sub forma de ceara se uniformizeaza cel mai bine si da mai mult luciu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului