Stil

#ajustari haine #silueta #haine

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

In timp ce scriu acest articol, ma gandesc la ultima mea vizita la croitoreasa. Mi-am scurtat doua fuste, am stramtat o rochie si am modificat linia unor pantaloni (unii tigareta, ceilalti culottes). Fiecare dintre aceste haine mi-au placut la nebunie, dar nici una dintre ele nu imi venea ca turnata. Desi, fie vorba intre noi, sunt de statura normala (am 1.70m inaltime) si, teoretic cel putin, sunt mai inalta decat media femeilor din Romania.

In fine. Ideea e ca nu ma deranjeaza sa imi duc hainele la ajustat, si nici nu fac din asta o problema. Sunt constienta ca, pe de o parte, tiparele standard nu tin cont de particularitatile vreunei femei (de asta e vorba de tipare standard, adica generice si generalizate, nu de haine custom-made, facute pe masura). Ba mai mult, micile neajunsuri create de hainele care nu mi se potrivesc „manusa” nu imi creeaza complexe legate de propria silueta, de proportii, de inaltime sau de circumferinte. Nu-mi pun problema ca ar fi bine sa am picioarele mai lungi, talia mai coborata, posteriorul mai plat, sanii mai mari sau umerii mai lati. Eu sunt asa cum sunt. Stiu ca atunci cand ceva nu mi se potriveste, hainele sunt de vina, nu corpul meu.

Cercetand in jurul meu, observ ca nu sunt multe femei care gandesc asemenea mie.

In schimb, vad femei care probeaza rochii ridicol de scurte care ar trebui sa fie midi, si se intreaba daca nu cumva ele sunt niste girafe desirate, daca toate femele au genunchii atat de urati ca ai lor, daca nu ar trebui sa poarte doar balerini. Vad femei care se chinuie sa isi indese sanii generosii in sutiene ale caror cupe sunt prea mici, si se intreaba daca vreodata isi vor admira decolteul in oglinda, daca vor trai o zi fara dureri de spate si fara urme rosii de bretele pe umeri, daca isi vor vedea talia subtiata. Vad femei care cauta si cauta o pereche frumoasa si comoda de pantofi in marimea lor, doar pentru ca la final sa se intrebe daca picioarele lor sunt chiar scandalos de deformate sau neobisnuite. Nu, nu sunt. Aceste femei nu sunt nici girafe, nici mutanti, nici deformate in vreun fel.

Sunt femei frumoase, normale, splendide. Sunt insa femei care nu inteleg ca nu e nimic in neregula cu corpul lor, ci cu hainele sau accesoriile pe care le aleg. Indiferent cum aratam, nu ar trebui sa ne chinuim si sa schimbam felul in care aratam, cum suntem formate sau cum ne simtim, doar pentru ca nu incapem in nimic de la Zara sau PNK Casual. Faptul ca avem nevoie sa ne ajustam hainele nu este un indiciu pentru a deveni masochiste.

Continuarea articolului despre siluete, forme si tesaturi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea