Accesorii

#bijuterii personalizate #bijuterii

Bijuteriile personalizate - trend pasager sau o modalitate creativa de a celebra momente importante din viata oricaruia dintre noi?

In ultimii ani, nimic nu arata mai bine efemeritatea decat schimbarile din moda, care se petrec la o viteza ametitoare. Desi tendintele apar si dispar uimitor de repede, exista un element care a pare sa isi pastreze valoarea si relevanta, mai ales cand sunt inspirate din viata - bijuteriile personalizate.

E drept ca personalizarea bijuteriilor este un trend, dar nu este nici pe departe atat de nou - de fapt, este o practica veche de cand lumea, cu radacini adanci in istorie si traditie. Primele dovezi ale bijuteriilor personalizate pot fi gasite in epoca neolitica, cand oamenii isi faureau amulete si talismane din pietre, os si alte materiale naturale, care reprezentau animale, simboluri cosmice sau abstracte, destinate sa ofere protectie, fertilitate sau noroc purtatorului.

In Egiptul Antic, personalizarea bijuteriilor atingea niveluri de complexitate si frumusete remarcabile. Fiecare piesa era desemnata sa comunice multe despre purtator, de la statutul social si bogatie, pana la credintele religioase si valorile personale.

In Roma si Grecia Antica, bijuteriile personalizate serveau atat ca elemente de frumusete, cat si ca simboluri ale puterii si autoritatii. Inelele-sigiliu, de exemplu, erau esentiale pentru autentificarea documentelor si a mesajelor.

Astazi, bijuteriile personalizate sunt mai populare ca niciodata, fiind usor de creat datorita tehnologiei. Acestea continua sa serveasca drept mijloace de exprimare personala, simboluri de dragoste si prietenie sau ca modalitati de a comemora evenimente importante din viata indivizilor.

Bijuteriile personalizate sunt mai mult decat un accesoriu, sunt o poveste de viata

Pe langa valoarea estetica, oricine comanda bijuterii personalizate o face pentru a pune in valoare povesti si amintiri ale momentelor speciale din viata. Bijuteriile personalizate sunt intruchipari ale emotiilor, ale experientelor si ale momentelor definitorii din viata oricaruia dintre noi.

Fiecare bijuterie personalizata isi are originea intr-o emotie, o dorinta de a pastra aproape si de a comemora un moment sau o persoana importanta. Aceasta poate fi printr-un inel de logodna cu o piatra pretioasa mostenire de familie sau poate fi vorba despre o bratara gravata cu coordonatele unui loc special, ca simbol al unui nou inceput sau ca amintire a unei aventuri de neuitat.

Pentru multe persoane, bijuteriile personalizate servesc ca legaturi nescrise catre cei dragi. Un model de lantisoare din aur de la ChicBijoux cu un pandantiv care poarta initialele unei persoane iubite sau o data semnificativa functioneaza ca un memento al prezentei acelei persoane in viata noastra, indiferent de distanta fizica.

Dincolo de comemorarea relatiilor si a evenimentelor, bijuteriile personalizate creeaza si un puternic mediu de autoexpresie. Acestea ii permit individului sa-si exprime gusturile, pasiunile si credintele intr-o maniera subtila, dar profund personala, despre identitatea si unicitatea fiecaruia intr-un limbaj vizual distinct.

Bijuteriile personalizate in viitor

Bijuteriile personalizate sunt si o alternativa la consumerism. Prin natura lor unicata, aceste bijuterii au un impact mai redus asupra mediului, fapt ce atrage in mod special generatia tanara, care cauta modalitati de a-si exprima individualitatea in mod responsabil.

In viitor, bijuteriile personalizate par sa nu isi piarda din farmec; dimpotriva, pe masura ce cautam tot mai mult autenticitate si semnificatie in obiectele pe care le purtam, aceste bijuterii se transforma intr-un manifest al dorintei noastre de unicitate.

FOTO:  chicbijoux.ro 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului