Vedete internationale

#concert bucuresti #al di meola #infarct #chitarist

Chitaristul Al Di Meola a facut infarct in timpul unui concert sustinut in Bucuresti. In ce stare se afla artistul

Al Di Meola, unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi de jazz de renume mondial,  se afla in prezent internat la Spitalul Bagdasar din Bucuresti. Artistul a suferit un atac de cord miercuri seara in timpul unui concert pe care il sustinea la Arenele Romane. Echipa medicala i-a oferit imediat ingrijirile necesare, iar starea sa de sanatate este acum stabila.

 

Potrivit stirileprotv.ro, incidentul a avut loc in timpul ultimei piese din recitalul sau la Arenele Romane. Martorii au relatat ca artistul a avut un gest instinctiv de a-si atinge inima. Personalul medical prezent la concert i-a acordat primul ajutor, iar putin dupa ora 23:30, Al Di Meola a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni.

La unitatea de primiri urgente, starea sa a fost stabilizata, iar apoi a fost transferat la sectia de cardiologie, unde a fost supus unei interventii chirurgicale pentru implantarea a patru stenturi. De obicei, procedura de implantare a stenturilor se efectueaza printr-o interventie la nivelul mainii, dar din consideratie pentru maiestria sa la chitara, medicii au optat pentru o abordare prin artera de la picior, pentru a proteja membrele superioare ale artistului.

Desi a avut un infarct masiv, Al Di Meola se recupereaza bine in prezent, dar va ramane sub supraveghere medicala in spital pentru o perioada de timp.

Al Di Meola, cunoscut si sub numele sau real, Al Laurence Dimeola, este un faimos chitarist american de jazz cu origini italiene si a avut ocazia sa concerteze anterior in Romania. In 2015, a participat la Festivalul International de Chitara Clasica de la Targu Mures, exprimandu-si afectiunea pentru tara noastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare