Stil

#haine asemanatoare #clona haine

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Nu e o decizie asumata pentru cresterea productivitatii si nici nu luam atatea decizii importante, incat sa vrem sa o eliminam pe aceea a alegerii tinutei, ci, pur si simplu, ne trezim la un moment dat ca, de fapt, noi umblam de ani buni in acelasi tip de pantaloni office si aceleasi camasi …

Cum ajungem asa, din nebagare de seama, sa ne cumparam si sa purtam aceleasi si aceleasi lucruri mereu?

Macar daca am vrea asta…asa cum, de exemplu, declara fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care poarta mereu si mereu tricouri gri, ori presedintele Obama, care are acelasi tip de costum in variante de bleumarin sau gri.  Insa, la ei sunt alte motivatii, pe care le consider chiar juste, avand in vedere ca activitatea fiecaruia implica luarea multor decizii foarte importante zilnic.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Insa, revenind la ale noastre tinute banale clonate, din nici noi nu stim din ce motiv…ce ati zice, totusi, sa vedem macar cateva dintre caile prin care ajungem in acest punct:

1. Influenta masiva a mediului in care lucram 

E ca atunci cand te duci intr-o tara cu clima tropicala si in cateva luni realizezi ca slapii si rochiile largi sunt predominanti in garderoba ta. Mediul in care petrecem cel mai mult timp, are o influenta covarsitoare asupra noastra.

Astfel ca, intr-un mediu foarte formal, vei ajunge sa adopti o tinuta formala: stofe, fuste drepte, ciorapi culoarea piciorului, camasi si sacouri, pantofi negri cu toc. Acest mimetism este absolut firesc, te vei adapta mediului tau pentru a fi cat mai bine integrata. Ca o pasare care isi schimba culoarea penajului in functie de culoarea vegetatiei din jur.

Dilema este cand ajungi sa te cotopesti intr-atat, incat nu te mai recunosti pe tine si ti se pare ca ti-ai pierdut glasul si individualitatea intr-o masa amorfa rutiniera. Vestimentar este cea mai vizibila rutina. Daca ai observat-o si te deranjeaza, solutia rapida este sa incepi sa aduci putina creativitate acelorasi haine de birou, pana iti vei permite sa faci alte achizitii, eventual insotita de un consultant vestimentar.

Nu schimbi stilul, insa il nuantezi in functie de personalitatea ta.

Articolele acestea te pot ajuta:

 

Daca ai decis sa faci schimbari in garderoba ta, iata si alte sfaturi care te pot ajuta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea