Vedete din Romania

#vedete costum # tara oasului #viorel pop #costum popular

Viorel Pop canta intr-un costum piesa de muzeu pentru a-si promova zona natala

Viorel Pop este un artist atipic care face nota discordanta cu arhiprezentul curent comercial. El a ales muzica populara si nu orice fel de muzica populara, ci una care respira prin toti porii aerul Oasului, zona natala a tanarului.

Nascut in 29 Mai 1984, la Satu Mare, cu parinti originari din Tara Oasului, e casatorit tot cu o osanca si are o fetita de 3 anisori. Canta de la 17 ani, din placere si din suflet dupa cum spune Viorel Pop. Aparitia sa este cu atat mai speciala cu cat de fiecare data poarta acelasi costum, mostenire de la familia din partea sotiei. Este vechi de mai bine de jumatate de secol fiind estimat la peste 70 de milioane de lei.

"Costumul meu popular este un costum de mire cu o vechime de aproximativ 50 ani, este din zona Turt-Batarci si e compus din gaci, camasa, laibar, curea si clop, cizme de lac. Acest port osenesc se zice ca este foarte asemanator cu portul dacilor liberi", explica artistul, iar piesa pe care a lansat-o de curand se numeste chiar Dacii liberi.

"Melodia face o mica prezentare a osenilor, este o varianta stilizata putin a muzicii osenesti. Impreuna cu Maestrul Ovidiu Bartes am incercat si reusit, zic eu, sa aducem in casele romanilor o melodie mai usor de inteles de toti romanii. In afara de oseni prea putini sunt aceia care inteleg foarte bine si pot sa desluseasca sa o simta sa savureze muzica oseneasca", a mai explicat Viorel Pop. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare