Vedete din Romania

#codin maticiuc #decizie #alegere

Decizia luata de tatal lui Codin Maticiuc, dupa ce un preot i-a cerut 2.000 de lei: „A amutit! E alegerea noastra”

Considerat ca fiind unul dintre cei mai mediatizati romani din showbiz, Codin Maticiuc a fost implicat in ultimii ani in foarte multe proiecte TV, devenind din ce in ce mai cunoscut.

 

Fost jurat la „Masked Singer”, actor in „Vlad”, „Clanul” si „Miami Bici”, vedeta in varsta de 42 de ani a scris si mai multe carti, printre care „Consumatorul de suflete” si „Viata lui Nutu Camataru - Dresor de lei si de fraieri”, iar postarile lui din mediul online se viralizeaza rapid.

Spre exemplu, zilele trecute Codin Maticiuc a postat pe Facebook o poveste care il are in centrul atentiei chiar pe tatal sau, care a pus bazele unei biserici din Bucuresti. Asta dupa ce un preot i-a cerut 2.000 de lei!

Iata mai jos intreaga poveste scrisa de Codin Maticiuc pe Facebook:

„Botezul fetitei mele si minunea din Titan. Botezul fiicei mele Ilinca fost acum cateva saptamani la biserica Sfantul Ilie din Titan. As vrea sa va spun povestea acestei biserici. Ea a inceput la moartea bunicii mele din partea tatalui. Dorinta ei a fost sa fie ingropata in satul in care s-a nascut, satul Livezi. Tatal meu i-a indeplinit aceasta dorinta si dupa slujba s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiasca o mini cantina acolo, langa biserica, sa angajeze doua femei si sa dea de mancare oamenilor sarmani din zona, tatal meu urmand sa trimita bani saptamanal pentru a sustine acest proces. Preotul a refuzat. I s-a parut mult de munca si multa responsabilitate. A cerut insa 2000 de lei. Tatal meu i-a dat banii dezamagit. A plecat de acolo spre Bucuresti si a cumparat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur sa ridice o biserica. S-a dus de indata intr-acolo. A gasit o fundatie, patru pereti, o schela, cativa muncitori si un panou cu autorizatia de constructie cel putin ciudat caci la «termen de finalizare» era trecut «cand o vrea Dumnezeu». I-a intrebat pe muncitori unde il poate gasi pe preot. Unul dintre ei i-a intins mana «parintele Costescu». A fost inceputul unei prietenii care dureaza si-n ziua de astazi, cei doi construind impreuna biserica Sfantul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena si au umblat prin zeci de biserici ca sa aleaga pictorii pentru pereti. Au facut impreuna cateva dependinte in jurul bisericii in scop strict social. Cantina pentru saraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic in care lucreaza sotia preotului. Cabinetul oftalmologic da consultatii si ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim. La fel si cabinetul stomatologic facut cadou de mama unei doctorite omorate in drum spre biserica, intr-o duminica, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucataria cantinei si inca lucreaza la un centru de zi si meditatii pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditatiile urmand a fi acordate in functie de profesorii gasiti la patru limbi straine si materiile pentru liceu si bacalaureat. Anii au trecut si la un moment dat preotul si-a vazut prietenul abatut. L-a intrebat ce are, tata nu a vrut sa-l incarce. El a insistat si tata i-a povestit cum o constructie de a noastra fusese oprita de un proces civil cu o doamna extrem de vigilenta si procesomana. Cand preotul a aflat numele acesteia, a pus mana pe telefon. In jumatate de ora, doamna respectiva era la biserica. Era enoriasa la Sfantul Ilie. I-a multumit tatalui meu ca a construit-o si si-a retras de indata actiunea din instanta. Tatal meu a amutit. Minunile exista. Este doar alegerea noastra daca le vedem sau nu”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare