Vacante

#crestere turbulente #turbulente #vacanta #zbor cu avionul

Vesti proaste pentru cei care pleaca cu avionul in vacanta! Vor creste turbulentele din timpul zborului din cauza incalzirii globale

Persoanele care circula cu avionul in interes de serviciu sau pentru a merge in vacanta, se vor confrunta tot mai des cu turbulente in timpul zborurilor, atrag atentia oamenii de stiinta.

 

Cercetatorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au studiat turbulenta aerului limpede, care este mai greu de evitat pentru piloti. Acestia au ajuns la concluzia ca turbulentele resimtite in timpul zborului vor creste odata cu cresterea nivelului de temperaturi la nivel global.

Incalzirea globala duce la modificarea vitezei vantului la altitudini foarte mari, din cauza emisiilor de carbon si a aerului care este mai cald.

"Dupa un deceniu de cercetari care arata ca schimbarile climatice vor creste turbulenta aerului limpede in viitor, acum avem dovezi care sugereaza ca cresterea a inceput deja", a declarat profesorul Paul Williams, om de stiinta in atmosfera de la Universitatea Reading.

Cele mai mari cresteri ale turbulentelor din timpul zborului au fost inregistrate pe rutele dintre SUA si Atlanticul de Nord. Cu toate acestea, au fost constatate cresteri ale turbulentelor si pe rutele de zbor din Europa, Orientul Mijlociu si Atlanticul de Sud.

Tubulentele din timpul zborurilor nu sunt doar inconfortabile, ci pot provoca rani pasagerilor, deoarece pot aparea din senin, cand acestia nu au centurile de siguranta puse.

“Nimeni nu ar trebui sa se opreasca din zbor pentru ca ii este frica de turbulente, dar este logic sa-ti tii centura de siguranta legata tot timpul, cu exceptia cazului in care te misti", a spus profesorul Williams, citat de BBC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea