Vacante

#detinatii de vacanta #maroc #spania #grecia #turcia #vacanta #santorini

Vacanta de o luna in Spania, Maroc sau Turcia, mai ieftina decat 10 zile in Santorini. Ce destinatii prefera turistii

Tot mai multi turisti se plang de preturile ridicate din Mykonos si Santorini, astfel ca se orienteaza spre alte zone din lume pentru vacante. Cele doua insule au inregistrat o diminuare semnificativa a fluxului de turisti, dupa ce mai multi vizitatori au descris in mod negativ experientele in Mykonos si Santorini, mentionand ca acestea nu se vor mai numara vreodata printre optiunile lor.

 

"Dupa calatoria noastra in Santorini, cred ca este 100% supraevaluat", spun unii YouTuberi.

"Scadere cu 20% a traficului spre Mykonos. Vara lui 2023 nu pare a fi ceea ce era de asteptat pentru piata turistica din Mykonos", noteaza presa din insula, adaugand: "Intrucat in ultimul timp, in randul turistilor cu portofele generoase, primeaza criteriul raportului calitate-pret, predomina opinia ca in special Mykonos si, in al doilea rand, Santorini incearca sa profite de momentul de varf al turismului din Grecia. Este frumos, da, dar pentru pretul pe care il platesti nu pot spune ca merita. O luna intreaga am fost in Turcia, Spania, Maroc si Grecia. Pentru mine si sotia mea a costat 6.500 de dolari in total. Un prieten de-al meu a mers in Santorini in iulie cu iubita lui, iar vacanta lor a costat 7.000 de dolari de persoana pentru 10 zile", scrie un turist pe un blog.

Santorini si Mykonos, destinatii "interzise" pentru greci

Cele doua insule trec printr-o situatie pe care si-au creat-o singure. Din cauza faptului ca au ridicat preturile la un nivel exagerat, au devenit prohibitive pentru greci. Astfel, sunt o destinatie exclusiv pentru straini, numai ca nici straini nu mai par dispusi sa plateasca sume atat de mari. Turistii grec opteaza spre alte destinatii mai ieftine din Grecia sau din alta tara. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea