Vacante

#pasageri avion #stewardeza #ce sa nu faci in avion

Ce sa nu faci cand te afli intr-un avion! O stewardeza spune care este cel mai urat lucru pe care il fac pasagerii

 

Insotitorii de bord au parte zilnic de sute, poate chiar mii de pasageri, deoarece in cazurile in care zborurile sunt de doar cateva ore, acestia efectueaza mai multe curse intr-o singura zi.

Prin urmare, numarul de pasageri de care au grija zilnic este foarte mare. Din acest motiv, multi dintre insotitorii de zbor au mereu parte de pasageri care nu stiu cum sa se comporte in public si fac greseli uriase. 

Ce sa nu faci niciodata cand zbori cu avionul

O steardeza a scris pe blogul personal care este cel mai uart gest pe care-l fac pasagerii si care este deranjant pentru cei mai multi dintre insotitorii de bord, dar si ce alte lucruri nu ar trebui sa faci daca te afli intr-un avion. 

“In primul rand, voi incepe cu atingerea insotitorilor de bord, un lucru pe care nu ar trebui sa il faceti niciodata. Am fost impinsa si chiar ciupita inainte si nu este deloc placut. Exista atat de multe alte modalitati de a ne atrage atentia in timp ce trecem pe culoar, incat nu ar trebui sa se ajunga niciodata la contact fizic.

Aceasta este o limita pe care cei mai multi dintre noi nu ar dori sa o depasesti. Daca simtiti ca eforturile dumneavoastra sunt ignorate, atunci o bataie usoara pe umar este maximul absolut pe care l-am accepta, dar numai in cazuri foarte rare.

Dincolo de a ne atinge, nu ar trebui sa ne strigi sau sa ne tratezi ca pe slugile tale. Asta este incredibil de nesimtit si obraznic, dar in afara acestui aspect, sunt destul de fericit sa raspund in majoritatea modurilor de a-mi atrage atentia.

Unii oameni ma striga sau fluiera si, sincer, nu ma deranjeaza - foloseste orice metode ai la indemana si voi incerca sa-ti raspund. Unii oameni probabil ca sunt mai pretiosi decat mine, dar majoritatea dintre noi intelegem ca diferite culturi considera acceptabile lucruri diferite si ca nu ar trebui sa ne simtim ofensati.

De exemplu, nu toata lumea vorbeste engleza si fiecare are propriile metode de a contacta stewardesele, asa ca nu-mi pasa prea tare. Unii oameni folosesc sunete de sarut pentru a ne chema, de exemplu, si lucruri de genul nu sunt o problema majora pentru mine - mi se pare foarte interesant sa invat cum fac oamenii diferiti.

Atata timp cat nu esti evident nesimtit sau dispretuitor, suntem destul de fericiti sa te ajutam. Punctul final evident pe acest subiect este butonul de chemare, pe care aproape toti il uram. Ni se spune sa urmam motto-ul "coke or stroke" ori de cate ori auzim sunetul butonului.

Asta inseamna ca de fiecare data cand cineva apasa butonul, poate fi pentru o bautura, sau la fel de bine poate fi o urgenta medicala. Asta inseamna ca de obicei raspundem destul de repede.

Cu toate acestea, ne-ar placea sa folosesti butonul numai pentru lucruri cu adevarat importante, deoarece, daca nu suntem in culoare, de obicei avem de facut ceva important in alta parte a aeronavei.

Ai dreptul deplin ca pasager sa te astepti la serviciu daca ai nevoie de el, dar merita sa verifici la ce suntem ocupati si daca este un moment potrivit sa apesi butonul.

Un mod mai bun de a aborda situatia este sa ne cauti tu pe noi. Unul dintre noi va fi in bucatarie, cu mancare, bauturi si practic orice ai putea cere oricum, deci nu te va deranja sa-ti intineresti picioarele si sa vii sa ceri - este perfect in regula.

Astfel, nu ne mai deplasam intr-o parte si in alta a aeronavei, reactionand ca si cum cineva ar putea avea un atac de cord atunci cand tot ce au nevoie este o bere.

De asemenea, ca o observatie finala despre butoanele de chemare, stim ca copiilor le place sa le apese pentru ca este distractiv. Daca esti parinte si ai un copil care probabil va juca cu ele, te rog sa ne anunti.

Avem optiunea de a dezactiva butonul lor de chemare, astfel incat sa poata apasa incontinuu, fara a ne deranja pe noi si serviciul nostru. Exista multe alte butoane de chemare in avion daca ai nevoie urgenta de noi.

Intre timp, unii stewarzi chiar au spus ca vei primi un serviciu mai slab daca folosesti butonul de chemare. Iata cateva dintre butoanele si manerele secrete pe care nu le-ai stiut ca exista intr-un avion.”, a explicat aceasta, potrivit thesun.co.uk.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea