Vacante

#Marea Neagra #litoral # statiune balneoclimaterica

Care este cea mai populara statiune balneoclimaterica de pe litoralul Marii Negre?

Sezonul turistic s-a deschis in Romania, statiunile si plajele sunt deja vizitate de romani si straini. Tara noastra are un litoral minunat alcatuit din nisip adecvat pentru plaja si desfatare. Apa marii este potrivita pentru scaldat, mai ales ca treptat ea se incalzeste si astfel va fi foarte placuta pentru inotat pana in luna septembrie.

Statiuni precum Mamaia, Mangalia, Costinesti sunt renumite pentru petrecerea vacantelor de vara. Alte statiuni populare, des rostite mai ales pe parcursul verii sunt Techirghiol, Eforie Sud, Eforie Nord, Olimp, Venus, Saturn.

Cea mai scumpa statiune din ultimii ani este Mamaia – considerata bijuteria litoralului romanesc. Desi aceasta este renumita pentru lux si distractie, totusi romanii prefera statiunile sudice de la Marea Neagra, cum ar fi: Olimp, Neptun, Costinesti si Vama Veche. Se spune ca acestea s-au dezvoltat foarte bine in ultima perioada de timp si sunt mai accesibile pentru turistii care vor sa cheltuie mai putin in vacanta de vara.

In Mamaia, tarifele sunt mai mari, asa sunt percepute de cei care au un buget limitat. In ciuda acestui fapt, se pare insa ca romanii vin in continuare la mare, ei cauta oportunitati de cazare la hoteluri ce asigura parcare privata, care au restaurante cu meniu pentru adulti si copii, au preparate din peste si fructe de mare, au plaja curata si spatioasa pe care pot inchiria sezlonguri si pot face si excursii scurte cu barca pe mare.

 

Desi unii romani prefera sa-si faca vacanta de vara in Bulgaria, totusi multi turisti vin si aici, pe litoralul romanesc, unde lucrurile s-au mai schimbat. Un sejur aici poate fi o adevarata placere, mai ales daca se alege un loc de cazare confortabil la un hotel cu toate facilitatile, baie foarte generoasa si complet echipata, aer conditionat in camera, plaja privata, restaurant propriu cu preparate culinare delicioase din gastronomia romaneasca si internationala.

Turistii care vor sa evite aglomeratia din Mamaia, aleg statiuni mai mici foarte frumoase, care sunt preferate si de oaspetii veniti de peste hotare. Se spune ca cele mai bune statiuni pentru calitatea apei sunt Eforie, Navodari, Gura Portitei, Jupiter, Mangalia, Vama Veche si Mamaia.

Una dintre cele mai apreciate statiuni balneoclimaterice de pe litoralul romanesc este Eforie Nord – situata la 15 km de Constanta, mai exact intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol. Cei care vin sa faca vacanta de vara aici au parte de un bioclimat marin bogat in aerosoli salini, cu efect bun, de stimulare a imunitatii organismului. Apa sarata din Lacul Techirghiol este renumita pentru proprietatile sale benefice asupra tuturor sistemelor organismului si pentru baile cu namol.

Multi turisti vin in Eforie Nord pentru tratamente de hidrotermoterapie, in scopul de a se vindeca de afectiuni reumatismale, degenerative si inflamatorii, de probleme post-traumatice (dupa operatii la oase, tendoane si articulatii, sau dupa entorse si luxatii). Aici se fac si tratamente pentru ameliorarea afectiunilor sistemului nervos, respirator si asa mai departe.

Statiunea ofera in anumite hoteluri si posibilitatea de a face aerosoli, hidroterapie, impachetari calde cu namol, masaj cu namol, sauna si bai terapeutice, calde, cu namol sau in apa concentrata din Lacul Techirghiol.

Este de la sine inteles ca statiunea este un loc ideal de tratament, pentru restabilirea sanatatii, iar in plus si oferta de cazare Eforie este absolut extraordinara. Aici sunt numeroase vile, pensiuni, hoteluri cu preturi convenabile din luna mai si pana in septembrie inclusiv.

O zona foarte frumoasa a statiunii Eforie Nord este cea cu marea, catre plaja Debarcader. Preturile la cazare Eforie Nord sunt accesibile si pentru cei cu venituri reduse, mai ales la vile si pensiuni care sunt situate la aproximativ 100 metri de faleza si la care se accepta si carduri de vacanta. Aceste variante de cazare au camere duble si garsoniere, cu bai proprii, aer conditionat, frigider, TV, internet wireless si o serie de facilitati precum gratar, foisor si loc de joaca pentru copii.

 

FOTO: facebook.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea