Vacante

#oras mayas #oras mayas vechi #cercetatori #mexic

Un oras mayas vechi a fost descoperit in junga Mexicului. Cercetatorii sunt uimiti

Institutul de antropologie din sudul Mexicului a anuntat ca a fost descoperit un vechi oras mayas, necunoscut pana acum. Specialistii spun ca a fost, probabil, un centru important in urma cu peste 1000 de ani.

Acest oras descoperit include cladiri mari, asemanatoare unor piramide, coloane de piatra, trei piete cu "cladiri impunatoare" si alte structuri dispuse in cercuri aproape concentrice, potrivit institutului INAH. De asemenea, INAH a numit orasul Ocomtun, insemnand "coloana de piatra" in limba mayasa yucateca. Acesta ar fi fost un centru important pentru regiune intre 250 si 1000 d.Hr.

Unde se afla? In situl arheologic Balamku din Peninsula Yucatan. A fost descoperit in timpul unei cercetari a unei intinderi de jungla neexplorate in mare parte, mai mare decat Luxemburgul. Cautarile au avut loc intre lunile martie si iunie, folosind tehnologia de cartografiere aeriana cu laser.

Situl Ocomtun are o zona centrala, care este situata pe un teren inalt. Aceasta include mai multe structuri asemanatoare unor piramide de pana la 15 metri inaltime, potrivit arheologilor.

Exista posibilitatea ca situl sa fi intrat in declin in jurul anilor 800 - 1000 d.Hr., judecand dupa materialele extrase din cladiri, a precizat arheologul principal Ivan Sprajc intr-un comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea