Vacante

# temperaturi extreme #Valea Mortii #nevada #california #turism

Turism la limita supravietuirii. Locul in care oamenii merg sa experimenteze temperaturi de peste 50 de grade

A aparut o noua forma de turism. Exista un loc in care turistii merg pentru a simti temperaturi ridicate, la limita supravietuirii. Specialistii spun ca oamenii experimenteaza acolo temperaturi extrem de ridicate.

Este vorba despre "Valea Mortii", un loc in care turistii merg pentru a testa temperaturi foarte inalte. Acest loc se afla in SUA, mai exact in California, si este renumit ca fiind unul dintre cele mai aride si fierbinti locuri de pe glob, dar care atrage un numar tot mai mare de vizitatori in aceasta perioada.

Parcul National Death Valley (Valea Mortii) este un bazin ingust de 85 de metri, situat la granita dintre statele California si Nevada. Turistii aleg sa mearga in acest loc pentru a simti temperaturi extreme pe pielea lor. 

Death Valley gazduieste Furnace Creek, o comunitate care include un centru pentru vizitatori si are un termometru digital in aer liber care este mai mereu in timpul verii un centru al atractiei. Chiar daca temperaturile din aceasta perioada nu au depasit recordul din 1913, de 56,6 grade Celsius, acestea s-au apropiat foarte mult de acest nivel.

Serviciul National de Meteorologie a declarat ca temperatura a atins duminica 53,33 de grade Celsius la Furnace Creek. Incepand de miercuri, Serviciul Parcurilor Nationale emite inca o alerta de caldura extrema, avertizand turistii sa "calatoreasca pregatiti sa supravietuiasca", deoarece se asteapta ca temperaturile sa urce undeva intre 43 si 48 de grade.

Doua decese au avut loc in Valea Mortii in ultima luna

Recent, in luna iulie, doua persoane si-au gasit sfarsitul in acest loc. Un barbat in varsta de 71 de ani s-a prabusit dupa o drumetie la temperaturi de peste 49°C si a murit la scurt timp dupa aceea, iar un barbat in varsta de 60 de ani a fost gasit mort in masina sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea