Vacante

#accesorii utile #drumetii #toamna #calatorii #vacanta

Accesorii pe care sa le iei cu tine in calatoriile de toamna

Toamna este anotimpul ideal pentru escapade urbane sau drumetii in natura. Este un sezon atat al schimbarilor emotionale, cat si al provocarilor privind schimbarile de temperatura. De aceea, indiferent de destinatia calatoriei tale, este nevoie sa fii echipat cu accesoriile potrivite, specifice sezonului de toamna.

Fie ca te deplasezi intr-un oras nou, sa mergi intr-un city break sau intr-o drumetie in aer liber, este important sa ai cu tine bagajele potrivite. Rolul acestora este sa-ti permita sa te misti in siguranta si confort indiferent de articolele pe care le ai asupra ta. De aceea, factori precum designul ergonomic si optimizarea spatiului din interiorul lor, sunt aspecte de care trebuie sa tii cont, cat si conditiile meteo de pe durata calatoriei tale.

Trolere compartimentate

Cand te uiti dupa un troler pentru calatoriile de toamna, nu uita sa tii cont de nevoile tale. Poate iti doresti mai multe buzunare sau ai nevoie sa-ti securizezi cat mai bine bunurile materiale. Daca stii ca te vei plimba in zone cu grad ridicat de umiditate, atunci ai nevoie ca materialul din care este confectionat trolerul sa fie impermeabil. E bine sa analizezi toate aceste aspecte care-ti pot influenta calatoria.

Din fericire, exista o gama variata de trolere de unde poti alege, de la mici la mari, alcatuite din sisteme dedicate pentru o compartimentare eficienta. Acestea pot fi confectionate din ABS, policarbonat (pentru rezistenta sporita), poliester, polipropilena sau alte materiale care sa faca fata provocarilor unei calatorii.

Un troler de dimensiuni medii sau mari, spre exemplu, iti permite sa iei in baga inclusiv haine mai groase, precum geaca pentru sezonul rece sau incaltaminte de toamna. Alege un troler bine compartimentat, cu buzunar dedicat pentru haine subtiri si spatiu generos pentru restul bagajului.

Genti de voiaj

Fiecare tip de geanta de voiaj este proiectat pentru a satisface cerintele specifice ale calatorilor, indiferent de scopul plecarii lor.

Designul ergonomic si spatiul generos al compartimentelor unei genti de voiaj, fie cu roti sau nu, permit organizarea eficienta a obiectelor personale. Gentile de voiaj pot fi de umar sau pe roti, pot fi transportate usor si sunt de regula rezistente la transport inclusiv pe distante mari. Materialele durabile si impermeabile asigura protectia continutului, indiferent de conditiile meteo capricioase ale toamnei.

Rucsac usor si impermeabil pentru aventuri in natura

Daca-ti place sa-ti petreci timpul in aer liber, tine minte ca ploile de toamna sun ceva mai reci fata de cele de vara, ceea ce inseamna ca un rucsac impermeabil este esential pentru a-ti pastra echipamentele si hainele uscate in caz de o aversa neasteptata.

De asemenea, pe piata exista o sumedenie de rucsacuri usoare care sa nu-ti ingreuneze drumetia, ideale si pentru camping. Uita de faptul ca, atunci cand parintii tai ti-au asezat in spate primul rucsac pregatit pentru scoala, ai simtit greutatea manualelor scolare. Din fericire, rucsacurile nu mai sunt de mult cu cadru metalic si se pot purta si transporta aproape fara sa le simti.

Echipamente pentru camping pentru noptile sub cerul liber

Toamna inseamna seri racoroase, o patura moale, si relaxarea sub cerul instelat in fata unui foc de tabara.

De aceea este recomandat sa ai la tine urmatoarele lucruri:

  • Sac de dormit - Din puf sau din fibra tubulara? Tip patura sau mumie? Fii atent la criteriile de selectie si opteaza pentru un sac pentru trei sezoane.
  • Lanterna frontala - Este esentiala in turele montane pentru siguranta si vizibilitate. Lumina hands-free te ajuta sa eviti obstacolele, sa urmaresti traseul si sa gasesti adapost in intuneric. Indispensabila in situatii neprevazute sau la camping, adauga un plus de confort si control pe munte.

Ia cu tine un sac de dormit potrivit pentru temperaturile scazute si o lanterna de calitate pentru a-ti lumina drumul in cautarea aventurii. Focurile de tabara vor crea amintiri de neuitat, asa ca foloseste uneltele potrivite pentru a aprinde un foc in siguranta.

Imbracaminte in straturi pentru adaptabilitate

Toamna, vrand-nevrand, in ciuda optimismului recoltelor bogate ale agriculturii, esti nevoit sa scoti hanoracul si pelerina de ploaie din dulap. Anotimpul este cunoscut pentru variatiile mari de temperatura intre zi si noapte.

Imbraca-te in straturi pentru a te adapta usor la schimbarile de vreme. Un hanorac calduros, o geaca usoara si un fular confortabil pot fi combinate si ajustate in functie de nevoi, astfel incat sa te simti mereu in largul tau.

Calatoriile de toamna sunt o oportunitate de a te conecta cu natura, cu familia, dar si cu tine insuti intr-un mod unic. Cu accesoriile potrivite, vei putea sa te bucuri de fiecare moment al acestui anotimp colorat. Indiferent daca alegi sa-ti petreci timpul in oras sau in mijlocul padurii linistite, asigura-te ca ai pregatit tot ce este necesar pentru a face din calatoria ta o experienta memorabila.

Asadar, ia-ti accesoriile potrivite si lasa-te purtat de farmecul unei calatorii de toamna!

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea