Vacante

#muntii macinului # turism romania #munti #romania

Locul tot mai popular din Romania. Turismul din zona a crescut cu 60% in ultimul an

Exista un loc in Romania unde in anul 2023 numarul turistilor a crescut cu 60%. Acestia considera ca acolo este un adevarat spectacol al naturii. 

 

Este vorba despre Parcul National Muntii Macinului, acolo unde numarul vizitatorilor a crescut cu peste 60% in anul 2023, pe fondul darii in folosinta a podului peste Dunare de la Braila. Conducerea Administratiei PNMM ia in considerare sa mareasca tarifele de vizitare care nu au mai fost majorate de aproximativ 15 ani. 

Viorel Rosca, directorul Administratiei PNMM, spune ca in anul 2022 Muntii Macinului au fost vizitati de aproximativ 11600 de oameni, iar in 2023 numarul turistilor a fost de aproape 19 000. 

"Cresterea numarului turistilor se explica prin darea in folosinta a podului peste Dunare de la Braila", a spus directorul Administratiei PNMM.

Acesta mai spune ca multi dintre turisti si-au exprimat intentia de a reveni dupa ce au vizitat Muntii Macinului.

"Vizitatorii pleaca intrebandu-se ce ar putea vedea in Muntii Macinului si coboara bucurosi ca au gasit un spectacol al naturii si ne asigura ca vor reveni in anii urmatori. Unii spun ca au venit doar in trecere spre mare sau Delta, dar au consens in familie sau in grupul de prieteni si ne intreaba ce ar mai putea vedea in afara de ceea ce au vizitat in ziua respectiva", a mai spus el.

FOTO: puf-stuf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea