Vacante

#octombrie #destinatii de vacanta #europa

Destinatii de vacanta din Europa, perfecte pentru luna octombrie

Cauti cele mai bune locuri de vizitat in octombrie in Europa? Iata sugestiile specialistilor de top pentru city break-uri si vacante calduroase de toamna in Europa in octombrie, pentru a evita aglomeratia din timpul verii.

Porto - Portugalia

Tarile din sudul Europei par sa se manifeste toamna, iar acesta este cu siguranta cazul Portugaliei. Porto, in special, este o destinatie europeana excelenta pentru o escapada in octombrie. In ceea ce priveste vremea, Porto are o medie zilnica de 20 de grade Celsius, cu minime de 12 grade, ceea ce inseamna ca ar fi bine sa iti iei o jacheta pentru seara. Trebuie sa retii, de asemenea, ca luna octombrie este sfarsitul culesului strugurilor si al productiei de vin. Ai putea lua in considerare o excursie de o zi la o crama de-a lungul vaii Douro.

Dubrovnik - Croatia

In aceasta luna, numarul navelor de croaziera a scazut, iar acest lucru face o mare diferenta in ceea ce priveste numarul celorlalti turisti care se plimba prin oras. Fanii Game of Thrones se vor bucura, de asemenea, sa se plimbe in jurul zidurilor orasului, iar temperaturile scazute fac ca intreaga experienta sa fie mai placuta decat in august!

Barcelona - Spania

Cu toata onestitatea, orice perioada a anului este un moment bun pentru a vizita Barcelona! Cu toate acestea, avantajul lunii octombrie, este ca acele cifre de varf ale turistilor au disparut, iar temperaturile sunt mult mai placute. S-ar putea sa ai nevoie de o jacheta usoara pentru a te plimba noaptea pe Ramblas.

Munich - Germania

Nu poate fi multa lume care sa nu fi auzit de Oktoberfest! Iubitorii de bere din intreaga lume se aduna la Munchen, in Germania, la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, pentru a savura o bere sau doua intr-o atmosfera distractiva. Este cel mai mare festival al berii din lume, la care participa in fiecare an peste sase milioane de oameni. Daca iti place sa gusti putina cultura bavareza, nu ezita sa incerci!

Iceland

In octombrie incepe sezonul aurorei boreale in tarile nordice. Un loc popular pentru a le vedea este Islanda. Tine degetele incrucisate pentru o noapte senina si vei fi rasplatit cu o experienta aproape spirituala in aceasta perioada a anului!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea