Vacante

#ghid #turism #ghid de turism

Cum alegi cel mai bun ghid de turism?

In momentul in care urmeaza sa vizitezi o anumita destinatie de vacanta poti opta pentru a descoperi pe cont propriu respectiva destinatie sau poti alege sa apelezi la un ghid de turism.

 

Exista mai multe avantaje pe care un ghid de turism le poate oferi, si anume: cunostintele detaliate si temeinice cu privire la destinatia aleasa; posibilitatea de a afla lucruri inedite si care nu sunt disponibile pe internet; oportunitatea de a descoperi cultura si traditia locala; cunoasterea foarte buna a rutelor si a traseelor spre cele mai importante atractii turistice; economia de timp prin faptul ca nu mai trebuie sa te documentezi asupra destinatiei vizitate.

Daca aceste avantaje sunt suficient de convingatoare astfel incat sa apelezi la serviciile unui ghid de turism, atunci este important sa stii care sunt aspectele de luat in calcul in alegerea ghidului. Iata in continuare principalele criterii de care sa tii cont atunci cand trebuie sa faci o astfel de alegere.

Specializarea ghidului de turism

Ghizii de turism sunt de mai multe tipuri, in functie de specializarea acestora. Exista ghizi de turism care sunt pregatiti foarte bine pe partea de istorie, cultura si arhitectura, dar in acelasi timp exista ghizi de turism pregatiti pe partea de biologie, flora si fauna. Tot la fel exista ghizi de turism specializati in activitati outdoor precum drumetii, catarare, ski sau alte activitati sportive in aer liber. Uneori se intampla ca anumiti ghizi sa ofere servicii atat in orase, cat si in zone salbatice, dar de cele mai multe ori ghizii sunt specializati in a oferi doar anumite categorii de servicii.

Recomandarile si recenziile ghidului de turism

Un al doilea criteriu pentru alegerea ghidului de turism vizeaza recomandarile si recenziile primite din partea turistilor. Este la indemana sa gasesti astfel de recenzii pe platforme precum TripAdvisor si sa gasesti parerea turistilor care au apelat anterior la serviciile ghidului pe care doresti sa il angajezi. Astfel vei putea avea o imagine de ansamblu asupra persoanei care urmeaza sa te ajute sa descoperi destinatia de vacanta aleasa.

Alegi un tur public sau un tur privat?

Un alt detaliu pe care il poti lua in calcul in alegerea ghidului de turism atunci cand urmeaza sa vizitezi o anumita destinatie se refera la categoria de tur pentru care optezi. Poti alege sa te inscrii pentru un tur ghidat public si care este anuntat din timp. In acelasi timp poti opta pentru un tur ghidat privat, in care la tur sa fie prezent doar ghidul impreuna cu tine si cu cei care te insotesc in vacanta respectiva. Totul depinde de preferintele tale, dar si de buget. Desigur, daca nu exista tururi anuntate si organizate pentru ziua in care vrei sa vizitezi o anumita destinatie, atunci va trebuie sa soliciti ghidului un tur privat inainte de a ajunge in locatia respectiva.

 

Tine cont de aceste sugestii atunci cand vrei sa descoperi o destinatie de vacanta sau un loc pe care il vizitezi si sa beneficiezi de servicii ghid de turism. Cu siguranta ca te vor putea ajuta in a face alegerea potrivita si sa ai parte de cateva ore intr-un oras sau de 1 zi intreaga intr-o drumetie alaturi de un ghid care sa iti ofere o experienta foarte placuta.

FOTO: laurentiuartugyan.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea