Vacante

#castele bantuite romania #castele bantuite

5 castele bantuite, din Romania! Ai curaj sa le vizitezi?

Poate nu stiai, insa exista cateva locuri din Romania despre care se spune ca sunt bantuite. De la aparitii stranii, usi care se trantesc in miez de noapte si zgomote ciudate, sunt doar cateva dintre povestile oamenilor din zonele respective. Afla de mai jos cateva povesti ale castelelor despre care se crede ca sunt bantuite.

 

Castelul din Campina

Se spune ca ar fi bantuit de fantoma Iuliei Hasdeu. Localnicii au povestit ca de multe ori, noaptea, dincolo de portile castelului se aud acorduri de pian si aplauze. Locul ar fi bantuit de spiritul Iuliei Hasdeu, care a murit la varsta de 19 ani din cauza tuberculozei, in toamna anului 1888. 

Castelul Banffy din Bontida, Cluj

Castelul Banffy este considerat unul dintre cele mai bantuite locuri din Romania. Cum acolo au murit mai multi soldati, imediat dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, ar fi inceput sa apara intamplari bizare. Exista persoane care spune ca le-au aparut in cale spirite imbracate in uniforme de soldati sau care au vazut siluete ale soldatilor germani in carje, care ar fi murit in spitalul militar de la Castelul Banffy. 

Conacul Moruzzi din Iasi

Potrivit istoricilor ieseni, acolo a locuit o vreme ultimul calau al Moldovei, un tigan fugit de robie, care a comis numeroase jafuri si crime. Multe dintre atrocitati s-ar fi produs chiar in conac. Acum, sufletele nelinistite bantuie imprejurimile. 

Castelul Cantacuzino din Busteni

Din anul 1948 acesta a devenit Sanatoriu al Ministerului de Interne. Dupa Revolutie cladirea a fost restaurata si transformata in muzeu. Familia Cantacuzino a avut o istorie tumultoasa, iar multi dintre membri au avut o moarte violenta. Multi turisti spun ca au surprins in fotografii facute acolo sfere luminoase care nu pot fi decat spiritele celor disparuti. Noaptea, in imprejurimi, se aud tipete infricosatoare si apar siluete care zboara printre copaci lasand dare de fum albicios.

Conacul Ronay din Timisoara

Despre acesta se stie ca unul dintre stapanii casei, un nobil foarte bogat, avea o fiica despre care legenda spune ca s-ar fi indragostit de un tanar sarac. Tatal nu a fost de acord, iar ei se intalneau pe ascuns. La un moment dat i-a surprins si l-a impuscat pe tanar. Indurerata, fata a pornit calare in cautarea iubitului spre malul Timisului si s-a inecat in apele mari ale raului. Acum se spune ca fantoma ei bantuie conacul si noptile intunecate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea