Umanitar

# program umanitar #ghiozdanel cu viitor #start in educatie #copii

245 de copii si 100 de parinti din judetul Ilfov au participat la “Start in educatie”

245 de copii cu varste intre 3-6 ani si 100 parinti din judetul Ilfov sunt beneficiari ai programului ”Start in educatie” – cel mai amplu proiect de educatie timpurie din Romania. In timpul actiunilor desfasurate, atat copiii cat si parintii lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educatie in randul prescolarilor.

Copiii au primit cate un „Ghiozdanel cu viitor” - un pachet cu resurse educationale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte si caiet de lucru, materiale educative STEAM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Arta si Matematica), jocuri pentru dezvoltarea motricitatii si produse de igiena personala. “Ghiozdanel cu viitor” ii va ajuta pe copii sa invete, sa-si exprime talentele si sa inteleaga lumea, pentru a fi mai bine pregatiti de intrarea la scoala.

La randul lor, parintii au participat la ”Scoala parintilor – ateliere de educatie parentala”, unde au primit informatii si indrumari valoroase menite sa le ofere suport si sa ii invete cum sa isi sustina copiii in aceasta etapa de dezvoltare. Incepand cu luna iulie 2023, parintii vor putea gasi mai multe sfaturi si idei de activitati, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdanel cu viitor” impreuna cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start in Educatie.

”Proiectul <> a venit  si la noi  in gradinita.  Implementarea lui a adus satisfactie atat copiilor si parintilor cat si cadrelor didactice din gradinita noastra. Am perceput acest curs ca pe o oportunitate de perfectionare profesionala si ne-am bucurat ca am putut sa impartasim din experienta noastra cu copii si parintii acestora. Materialele primite ne-au fost si ne vor mai fi de un real folos. Ghidul parintilor, in care, pe langa informatii, am gasit si o multime de activitati interesante, este un material de referinta valoros pentru noi. In cadrul atelierelor de la <>, parintii au fost foarte activi si interesati, au pus multe intrebari la care de multe ori am gasit raspunsul impreuna. Kiturile educationale ne-au placut foarte mult. S -a vazut in calitatea si diversitatea materialelor, grija pentru copii. Consideram ca acest proiect a adus un plus valoare demersului educational din institutia noastra.  Va multumim pentru tot sprijinul acordat!” - Ciuperca Lucica, Director Gradinita nr. 3 din Voluntari

”Am participat cu placere la <>. Am aflat multe lucruri noi si utile. De exemplu: cum sa intervin in situatiile dificile cu copilul. Am descoperit incluiv cateva din cauzele pentru care copilul meu are uneori un comportament nepotrivit. Si copilului meu i-au placut tare mult toate lucrusoarele din ghiozdanel. Iar eu m-am bucurat ca, avand ghiozdanelul, am putut sa aplic imediat ce am invatat la <>.  Acum ne jucam mai mult impreuna si am devenit prieteni mai buni. Mii de multumiri!” - parinte Rosca G. Din Voluntari, Ilfov

Start in educatie” vine in sprijinul a 60.000 copii cu varste intre 3-6 ani si 10.000 de parinti, selectati din 500 de comunitati defavorizate din toata tara. Prin actiunile implementate, ”Start in educatie” are ca principal obiectiv sa dezvolte la nivel national un parteneriat solid intre profesori, specialisti, parinti, autoritati cu scopul de a sustine importanta strategica a educatiei timpurii privind dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor. In aceasta etapa de dezvoltare, in care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial il au parintii, care in cadrul proiectului sunt sprijiniti sa devina primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experientelor de invatare timpurie de acasa, urmand ca apoi la gradinita sa devina un partener educational de nadejde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea