Coafuri

#vopsea fara amoniac #vopsea cu amoniac #vopsea de par #vopsea

Vopsea de par cu sau fara amoniac? Care este cea mai buna alegere

 

Cand vine vorba de ingrijirea parului, una dintre deciziile cruciale pe care trebuie sa le iei este legata de vopsirea acestuia. O abordare tot mai populara si mai sanatoasa este utilizarea vopselei de par fara amoniac. Dar de ce sa alegi acest tip de vopsea in detrimentul celor traditionale?

1. Mai blanda pentru par: Amoniacul, un ingredient prezent in multe vopsele de par traditionale, poate cauza deteriorarea firului de par prin descompunerea proteinelor si ridicarea cuticulelor parului. Vopseaua de par fara amoniac nu actioneaza la fel de agresiv, permitand pastrarea hidratarii naturale a parului si mentinandu-l mai sanatos si mai stralucitor.

2. Miros redus: Amoniacul are un miros puternic si pungent care poate fi inconfortabil atat pentru tine, cat si pentru cei din jurul tau. Vopseaua de par fara amoniac are de obicei un miros mult mai placut sau chiar deloc, ceea ce face experienta de vopsire mult mai placuta si mai putin deranjanta.

3. Reducerea riscului de reactii alergice: Amoniacul poate provoca reactii alergice sau iritatii la nivelul scalpului si pielii. Vopseaua de par fara amoniac este mai putin probabil sa declanseze astfel de reactii neplacute, fiind o optiune mai sigura pentru persoanele cu pielea sensibila sau predispuse la alergii.

4. Culoare mai naturala: Vopseaua de par fara amoniac are tendinta sa ofere nuante mai naturale si mai subtile, intrucat nu deschide cuticulele parului in aceeasi masura ca vopselele cu amoniac. Acest lucru poate duce la un rezultat mai autentic si mai putin strident.

5. Mentinerea culorii in timp: Desi rezistenta culorii poate varia in functie de tipul de vopsea si de marca aleasa, multi sustin ca vopseaua de par fara amoniac poate mentine culoarea mai bine in timp, datorita faptului ca nu slabeste structura firului de par.

6. Variatie mai mare de culori: Daca esti in cautarea unor culori mai neconventionale sau mai creative, vopseaua de par fara amoniac poate oferi o gama mai larga de nuante si optiuni mai putin obisnuite.

7. Protejarea mediului: Amoniacul si alte substante chimice din vopselele traditionale pot avea un impact negativ asupra mediului inconjurator. Alegand vopseaua de par fara amoniac, contribui indirect la protejarea mediului inconjurator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului