Coafuri

#vopsire par #tratament par

De ce sa tii cont atunci cand iti vopsesti parul

O schimbare este mereu binevenita in viata oricarei femei. Inainte de orice, te gandesti la un nou look, o coafura noua, o alta culoare sau poate la o garderoba diferita. Orice ai alege sa faci, iti doresti sa imbunatatesti ceva la propria personalitate, sa iti demonstrezi ca esti frumoasa, sa primesti un strop de energie. Daca alegi sa iti schimbi total culoarea parului sau daca vrei doar sa iti acoperi firele albe, important este sa te consulti si cu un specialist, inainte sa iei aceasta decizie. Ai aici cateva sfaturi de care sa tii cont, cand vei dori sa iti schimbi culoarea parului:

Organizarea timpului si a bugetului

Inainte sa te hotarasti ce modificare vrei sa faci, daca vrei sa iti schimbi total culoarea parului sau doar preferi sa capeti putina stralucire, ia in calcul faptul ca aplicarea oricarei vopsele de  par trebuie planificata in asa fel incat sa poti sta la coafor atat cat e nevoie. De asemenea, fii atenta si la bugetul pe care il aloci. Acesta depinde de salonul la care mergi, de stilistul pe care il ai, de produsele pe care le foloseste, dar si de lungimea parului tau.

Pielea ta si lungimea parului

Noi avem pielea intr-unul din aceste doua tonuri: rece sau cald. Daca nu stii cum sa identifici tonul pielii tale, cel mai simplu este sa faci testul venelor. Uita-te la venele tale de la încheietura mâinii: dacă ai venele verzi, atunci ai subtonurile pielii calde, dacă ai venele albastre, atunci ai subtonurile pielii reci.

Asadar, pentru un ten cu subtonuri reci, foloseste culori de vopsea par inchise: brunet, saten, cenusiu, iar pentru cel cu subtonuri calde, alege sa iti vopsesti parul blond, poate chiar roscat, dar si anumite nuante de saten. Dar cel mai mult conteaza sa stii cum sa alegi vopseaua pe care ti-o doresti.

In ceea ce priveste cantitatea pe care vrei sa o folosesti, ia in calcul lungimea parului. Pentru parul scurt, ai nevoie de o cantitate mai mica si tine cont ca vopseaua se va aplica mult mai uniform. Pentru parul mediu si lung, vei avea nevoie de cel putin doua tuburi de vopsea, dar si de atentie sporita, deorece in acest caz, mai conteaza si forma coafurii, dar si grosimea firului de par. Ca sa nu ai surprize la aplicare, daca te vopsesti acasa, cheama o prietena in ajutor.

Culoarea naturala a parului

Daca vrei sa iti schimbi total culoarea parului, cel mai bine este sa te sfatuiesti cu un specialist in domeniu. Gandeste-te putin mai departe si calculeaza cat ar dura intretinerea unei astfel de schimbari totale de look. Va trebui sa te vopsesti des, sa ai grija de fiecare data ce nuanta alegi. Ideal ar fi sa folosesti pentru vopsit o nuanta apropiata de culoarea naturala a parului tau.

Culoarea ochilor

Atunci cand te hotarasti sa te vopsesti, sa ai in vedere si faptul ca noua culoare sau nuanta ar trebui sa iti scoata in evidentă culoarea ochilor. Daca ai ochii albastri sau verzi, alege nuante de roscat, blond sau saten deschis, iar daca ai ochii caprui ori negri, poti avea in vedere o gama mult mai mare de nuante din care sa alegi. Incearca sa eviti, de fiecare data, nuantele foarte inchise, dar si pe cele foarte deschise.

Nu conteaza nimic altceva decat sa te simti bine in pielea ta si sa iti placa de tine, indiferent de schimbarile pe care alegi sa le faci. Bucura-te de fiecare zi si ai grija de corpul, de mintea si de sufletul tau!

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare