Coafuri

#par gras #ingrijire par

Trucuri pentru ingrijirea si aranjarea parului gras. Cum obtii un look impecabil?

Parul gras vine deseori insotit de acelasi tip de ten si, de multe ori, de acnee. Cu toate acestea, poti ajunge la un look impecabil atunci cand alegi sa investesti in produse de calitate si sa urmezi cu rigoare o rutina de ingrijire potrivita pentru tine. In acest articol iti vom oferi cateva recomandari pentru ingrijirea si aranjarea parului gras pe care sa le ai in vedere.

 

De ce se ingrasa parul?

Raspunsul pe scurt la aceasta intrebare este “excesul de sebum”. Glandele sebacee secreta aceasta substanta uleioasa atat la nivel de scalp, cat si la nivel de ten, in cele mai multe cazuri. Exista diferite teorii care pot explica acest dezechilibru in organism si multe dintre ele au in vedere alimentatia necorespunzatoare sau existenta unor afectiuni medicale precum dermatita seboreica.

Desigur, exista multe cauze care pot conduce la ingrasarea parului, printre care se afla inclusiv schimbarile meteorologice sau utilizarea unor produse de ingrijire nepotrivite. Totodata, utilizarea in exces a uscatorului sau placii de par sau agresarea in diferite alte moduri a firelor de par (de exemplu, pieptanarea agresiva).

In cele ce urmeaza, iti vom propune cateva solutii care sa te ajute sa reechilibrezi productia de sebum la nivelul scalpului.

Cum sa ingrijesti si sa aranjezi parul gras?

  • Utilizeaza un sampon pentru par gras. La fel ca in cazul rutinei de ingrijire a tenului, este esential sa utilizezi doar acele produse special concepute pentru problemele cu care te confrunti. Un sampon cu ceai verde sau cu proprietati de control al productiei de sebum poate face minuni pentru scalpul tau.
  • Atunci cand aplici balsamul pentru par in urma spalarii, asigura-te ca il folosesti doar la varfurile firelor de par. In caz contrar, risti sa cauzezi ingrasarea mult mai rapida a parului.
  • Incearca sa eviti aplicarea in exces a produselor pentru stilizarea parului precum fixativul sau diverse tratamente, care nu au fost prescrise de medicul dermatolog.
  • De asemenea, chiar daca parul gras necesita mai multe spalari decat cel normal, poti introduce in rutina ta si utilizarea unui sampon uscat, astfel incat sa nu iriti scalpul.
  • Atunci cand vine vorba despre uscarea parului in urma spalarii, este recomandat sa il lasi sa se usuce natural. Aerul fierbinte al uscatorului de par il poate deteriora, ceea ce va conduce la o ingrasare mai rapida.
  • Evita pieptanarea prea frecventa, atat cu degetele, cat si cu peria de par. Totodata, pentru a evita lubrifierea in exces a parului din cauza excesului de sebum, este recomandat sa inlocuiesti peria obisnuita cu un pieptene special.
  • Cand vine vorba despre aranjarea parului gras, nu este recomandat sa apelezi la o carare pe mijloc. Parul gras este in general lipsit de volum, iar o astfel de carare va expune radacinile de par uleioase. Schimba-ti cararea pe o parte si utilizeaza accesorii pentru par atunci cand nu este proaspat spalat.
  • Evita ceara pentru stilizarea parului, deoarece risti doar sa il ingrasi si mai tare. Daca vrei sa te aranjezi pentru un eveniment special, realizeaza o programare la coafor, unde stilistul va folosi produsele potrivite tipului tau de par.

Tine cont de recomandarile noastre si ofera-i parului tau ingrijirea de care are nevoie!

FOTO: freepik.com

Avertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare